Retourtje Ommen: Dat is uit de kunst

Ook deze week staat Retourtje Ommen in het teken van kunst. In het centrum van Ommen zijn diverse kunstwerken als panelen te zien. Deze panelenroute is een van de activiteiten van Stichting Vechtdalkunsten, en toont een uiterst gevarieerd palet aan bijzondere kunstwerken van verschillende kunstenaars. Inmiddels zijn er 6 nieuwe kunstpanelen in De Poffert bijgevoegd.

De quizvraag van deze week heeft daarom alles te maken met de kunstpanelenroute. Vechtdalkunsten heeft als doelstelling het promoten, stimuleren en vernieuwen van kunstuitingen en kunstevenementen in het Vechtdal, en organiseert diverse kunstactiviteiten. Een andere bekende activiteit van Vechtdalkunsten is Montmartre Dagen op het Kerkplein in Ommen op drie zondagen: Morgenmiddag 2 juni, 21 juli en 11 augustus.

Allereerst het juiste antwoord op de vraag van vorige week: Dit kunstwerk bestaat uit zes ijzeren gietstukken die verwijzen naar onderdelen van de historische Hessenwagens zoals wielen, as, achterkant en emmer. Op welke plek in Ommen is dit bijzondere kunstwerk te zien? Dit kunstwerk is te zien aan de Hessenweg-Oost te Ommen. Deze weg ligt bij het Ommer Bos, en dit door Guido Geelen gemaakte kunstwerk is te zien aan de rand van het weiland. Meer lezen over dit kunstwerk?

De vraag van de week:
De paneel van het bekende natuurgebied De Sahara werd geschilderd door Jeroen Bijl? Is dit juist of onjuist?  Volgende week zaterdag het juiste antwoord. Een heel gezellig en zonnig weekeinde gewenst.

Miny Vroegindewey

Foto: Kunstwerk de Sahara

https://www.facebook.com/Vanuit-het-Ommer-Bos-1369800299829031

https://digitalewandelaar.blogspot.com

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.