Home / / Provinciebestuur presenteert dinsdag nieuw coalitieakkoord

Provinciebestuur presenteert dinsdag nieuw coalitieakkoord

REGIO – Welke politieke koers gaat Overijssel de komende vier jaar varen? Dat moet dinsdagmiddag in Almelo duidelijk worden als het Overijsselse coalitieakkoord wordt gepresenteerd.

Dat meldt RTV Oost.

Na maandenlange onderhandelingen kwam er afgelopen donderdag witte rook uit het provinciehuis. Het CDA, VVD, PvdA, ChristenUnie en SGP hebben een onderhandelingsakkoord bereikt.

De vijf partijen leveren de komende jaren de gedeputeerden voor Overijssel en bepalen het provinciaal beleid. Donderdag werd al bekend dat Overijssel de komende regeerperiode zes in plaats van vijf gedeputeerden krijgt.

Opvallend is dat het CDA twee gedeputeerden levert, namelijk Eddy van Hijum en Roy de Witte. Verder complementeren Gert Harm ten Bolscher (SGP), Monique van Haaf (VVD), Bert Boerman (ChristenUnie) en Tijs de Bree (PvdA) de Gedeputeerde Staten.

Terug naar de tekentafel
De coalitieonderhandelingen werden de afgelopen weken geleid door Bart Krol, voormalig gedeputeerde in Utrecht. Aanvankelijk leek er een coalitie te komen, waarvan ook Forum voor Democratie deel uitmaakte. De PvdA legde op het laatste moment een bom onder die variant, na protest vanuit de achterban.

Lees ook

Vanya winnaar voorleeswedstrijd OBS Heidepark in Lemelerveld

LEMELERVELD – Afgelopen vrijdagmorgen werd in Kindcentrum Heidepark in Lemelerveld de voorleeswedstrijd voor bassischolieren gehouden …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.