Proeven, shoppen en genieten op Pinksterfair Het Laer!

OMMEN – Het is een drukte van belang op het kantoor van de Plan Effect, de organisatie van Pinksterfair het Laer. De telefoon rinkelt en bureaus liggen bezaaid met spullen die mee gaan naar de fair. “De hectiek vlak voor de fair vinden we altijd heerlijk”, vertelt organisator Aline Hofstee. “Na maanden van voorbereiding staan we ook te popelen om de fair op te bouwen en met ons team weer een prachtig evenement neer te zetten.”

Want het belooft echt een feestje te worden, de eerste editie van Pinksterfair Het Laer op zaterdag 8, pinksterzondag 9 en pinkstermaandag 10 juni. “Aan de ene kant is het een nieuwe fair, aan de andere kant bouwen we verder op het succes van de fairs die al meer dan 25 jaar georganiseerd worden op Landgoed Het Laer” licht Aline toe. “We hebben een mooi en divers aanbod van zo’n 70 standhouders en daarnaast ook een uitgebreid programma aan activiteiten, waardoor de bezoekers zich prima een dagje op de fair kunnen vermaken”.

Breed aanbod aan standhouders

“We vinden het altijd een mooie uitdaging om er voor te zorgen dat men bij ons op de fair vooral bijzondere en ambachtelijke spullen kan kopen, die je niet in de winkels vindt”, vertelt Aline. “Daarbij staan de thema’s Lifestyle, Fashion, Food en Garden centraal. Denk aan mooie schommelbanken, tuinhaarden, bijzondere woonaccessoires, kunst, prachtige serviezen, kleding in alle soorten en maten, unieke sieraden, tuinplanten en nog veel meer. We hebben een mooie mix gemaakt van de standhouders die al jaren in Ommen op de fair staan, aangevuld met nieuwe standhouders. Het is dus echt wel een andere fair geworden dan men gewend was”.

Culinair Genieten

Bij een fair horen ook de delicatessen. “Er is veel te proeven op de fair”, vertelt Aline. “Zo hebben we bijzondere wijnen, heerlijke jam, stroop en wildpaté, ontelbaar veel smaken mosterd, heerlijke worstjes en fuet, vers gebakken brood, verrukkelijke caramel likeur, diverse soorten olijfolie, fudge en eigengemaakte taarten. Je zou het liefst alles willen meenemen!” Ook is er op het terras veel lekkers te verkrijgen. “De catering op de terrassen wordt verzorgd door Tea Time Ommen en die pakken ook echt uit”.

Muziek, demonstraties en workshops

Om een bezoekje aan de fair tot een echte belevenis te maken, kunnen de bezoekers genieten van vele activiteiten. “Altijd leuk is een grappige foto in de Fotocaravan, er is iedere dag bijzonder straattheater, er zijn muzikale optredens van Vocality, B. Morris en Swing That music er is een roofvogelshow. Ook worden er door vele standhouders demonstraties verzorgd. Natuurlijk worden de kinderen niet vergeten, ook voor hen is er van alles te doen. Genoeg redenen dus om 8, 9 of 10 juni alvast in je agenda te reserveren”.

“Pinksterfair Het Laer wordt gehouden op 8, 9 en 10 juni en is dagelijks geopend van 10.00 tot 18.00 uur. De entreeprijs voor volwassenen is 9,50 euro. Doordat we nu samenwerken met Tea Time Ommen hebben we een overheerlijke aanbieding voor iedereen die de fair wil bezoeken, namelijk entree voor de fair, een heerlijke kop thee én een scone met clotted cream voor slechts 12,50. Kinderen hebben gratis toegang tot de fair en ook het parkeren is gratis. Voor meer informatie kan men kijken op www.pinksterfairhetlaer.nl”, sluit Aline Hofstee af.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.