Dogfrisbee-spelers Happy Tails presteren prima

BEERZERVELD – Afgelopen weekend organiseerde Hondenschool Happy Tails een heel frisbeeweekend. Op eigen terrein leverden de dogfrisbee-spelers van Happy Tails een prima prestatie.

Op vrijdag gaf de Duitse speler en trainer Bjorn Tigges workshops voor de teamleden van Happy Tails in Beerzerveld. Zaterdag vond er een internationaal dog frisbee judging symposium plaats met maar liefst 24 deelnemers uit Nederland, België en Duitsland. Later in de middag werd er een cash & catch wedstrijd gespeeld, waarbij Sanne Boksebeld met haar hond Buddy uit Hardenberg de grote winnaars waren. ’s Avonds kwamen alle deelnemers aan de wedstrijd bij elkaar voor een heerlijke BBQ. Een internationaal gebeuren.

Zondag organiseerde het team van Happy Tails de internationale kwalificatiewedstrijd op het terrein van Manege de Bosruiters in Den Ham. Het was warm, zonovergoten, prachtig weer. Van team Happy Tails behaalde Anneloes Letteboer met Wizard bij de beginners throw & catch de 2e plaats en Ciska Voort met Jordan de 1e plaats.

‘Happy Tails-podium’
De beginners overall was een prachtig Happy Tails-podium. De 8-jarige Wierdense Merit Ebbers en haar hond Bo behaalden de 3e plaats. Merit was de jongste deelneemster, een hele knappe prestatie. Justin Phijffers en Jackson behaalden de 2e plaats. Cheyenne Bakvis en Maelyn behaalden de 1e plaats.

Bij de throw & catch open hebben Natascha Grobben en Sanne Boksebeld zich gekwalificeerd voor het Europees Kampioenschap in Zwitserland en het WK in Chicago.

Freestyle open
Bij de Freestyle open werden Amy & Kate tweede en Amy & Wish 1e. De overall werd wederom zeer ruim gewonnen door de 14-jarige Amy von Piekartz. Met haar hond Kate behaalde ze de tweede plaats en heeft ze zich daarmee gekwalificeerd voor het Europees en het Wereldkampioenschap. Kates dochter Wish werd overtuigend eerste. Met Wish en Taylor kwalificeerde Amy zich begin juni in Bremen. Amy zal met haar honden Kate en Wish in augustus vertrekken naar Chicago om daar een gooi naar de wereldtitel te doen. Na terugkomst uit Chicago zal Amy enkele dagen later met haar drie gekwalificeerde honden naar Zwitserland vertrekken voor het Europees kampioenschap.

De 12-jarige Rozemarijn ten Brinke uit Bruchterveld vervulde ook een glansrol op de wedstrijd. Met Space mocht ze terugkomen in de finale en behaalde ze een 9e plaats. Met haar hond Flirt behaalde ze een hele mooie 5e plaats, goed voor een EK en WK kwalificatie. Rozemarijn werd door de internationale jury uitgeroepen tot beste junior van de wedstrijd.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.