OZC dames 1 kleurt blauw wit

OMMEN – Zaterdag, bij de eerste van de in totaal drie finales van de nacompetitie, was OZC dames 1 te gast op de prachtige accommodatie van OVC’21. Een welkom weerzien voor Inez Pat, Roos Bakker, Luna van der Staay en Sharon die alle vier een OVC verleden kennen dan wel een bijzondere relatie ermee hebben. Het liefst zouden ze deze middag zonder voetbalschoenen het OVC-hoofdveld betreden, zo vertrouwd voelde het. Maar vanwege de grote belangen deze middag, liet de wedstrijd dit niet toe. Met de, gelukkig zwarte, klassieke kicksen betraden zij de uitstekende grasmat. Na de warming-up, met verschillende opmerkingen vanaf de zijkant waaronder de belangrijke vraag ‘kump oen va nog kiek’n, floot de scheidsrechter voor het begin van de wedstrijd. Een wedstrijd waarin OZC maar moeilijk op gang kwam alsof het veld wat moeite had om te wennen aan de geel-zwarte outfits. Tanja Hamhuis schoot de 1-0 binnen en daar bleef het bij tot aan de rust. De tweede helft was het al snel na rust Roos Bakker die de 2-0 binnen knikte en daarmee was de ban gebroken en begon het OZC-, of was het ‘het OVC-kwartiertje’? Want Luna van der Staay en even later Inez Pat tekenden voor de drie en vier nul. De ingevallen Sharon Dunnewind wist nog via een fantastische beweging twee speelsters van Hardegaryp op het verkeerde been te zetten en leek nog even voor de 5-0 te zorgen. Maar deze werd uiteindelijk gescoord door Sylke de Witte, die beheerst een toch nog niet zo heel gemakkelijk mogelijkheid, wist om te zetten in de 5-0.
De eerste stap richting klasse behoud door OZC dames 1 is gezet. Met dank aan de gastvrije ontvangst en positieve ondersteuning vanuit OVC’21 en de beschikbaar gestelde accommodatie. Zaterdag zal uit eenzelfde vaatje moeten worden getapt om de echte finale te bereiken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.