Ouder- & kindfeest Home-Start beleeft een geslaagde eerste editie

DALFSEN – Op woensdagmiddag 26 juni hield Home-Start het ‘Ouder- & Kindfeest’ in de Trefkoele, om te vieren dat Home-Start landelijk 25 jaar bestaat en in Dalfsen nu 1 jaar. Een goede reden voor een feestje en een mooi moment om Home-Start wat bekender te maken onder de Dalfsenaren. Alle gezinnen met kinderen t/m 12 jaar uit de gemeente Dalfsen, waren dan ook uitgenodigd.

Het was spannend hoeveel gezinnen op het feest zouden afkomen. Het was een warme week en veel kinderen zochten verkoeling bij een zwembad. Door de versiering aan de buitenkant, kwamen al snel de eerste nieuwsgierigen langsgelopen die zich afvroegen wat Home-Start eigenlijk inhoudt?

Home-Start is een wereldwijd programma waarbij ouders andere ouders een steuntje in de rug bieden. Opvoeden is immers geen gemakkelijke taak. “Nou, vroeger hadden moeders wel tien kinderen” gaf een voorbijganger aan. Dat klopt inderdaad, maar ook toen hadden moeders het niet altijd gemakkelijk. “Een kopje koffie drinken met de buurvrouw of even met haar sparren, dat was voldoende”, ging de voorbijganger verder. En dat is mooi dat ze dit aangeeft. Want vroeger was dit contact met buren en familie nog vanzelfsprekend. Je ging inderdaad bij elkaar op de koffie en hielp elkaar waar dit kon. Maar in de huidige tijd, is iedereen erg druk en uiteindelijk vooral op zichzelf aangewezen. Hoe mooi is het dan, dat een vrijwilliger van Home-Start deze gemiste buurvrouw kan zijn? Ongeveer een jaar lang zal de vrijwilliger als maatje voor de ouder, wekelijks langsgaan. De ouder geeft vervolgens aan waar hij of zij behoefte aan heeft. Dit kan puur dat kopje koffie drinken zijn, erop uit gaan met of zonder de kinderen of samen kijken hoe het netwerk vergroot kan worden.

De eerste kinderen arriveerden al voor aankomsttijd, het feest kon dus beginnen! Lasergamen was ontzettend populair en op de tweede plaats kwam duidelijk het schminken. Vrolijk geverfde gezichtjes huppelden van spel naar spel. Er zijn lekkere cakejes gedecoreerd, prachtige schilderijtjes gemaakt en een heleboel vlaggetjes versierd. Deze komen te hangen aan de langste vlaggetjeslijn ter wereld. Samen met de vlaggetjes van duizenden kinderen uit heel Nederland. Wethouder Jan Uitslag heeft ook nog even zijn gezicht laten zien. Al met al hebben zowel de kinderen als de ouders en vrijwilligers een gezellige middag gehad. En daarmee was het een geslaagd feest.

Interesse in Home-Start? Bel of mail met de coördinator van Dalfsen, Jonne de Hoop via home-startdalfsen@stdekern.nl en 06-32452313.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.