Home / / Otter in Emmertochtsloot geeft show weg

Otter in Emmertochtsloot geeft show weg

DALFSEN – Vorige week dinsdag, de dag vóór Wereld Otterdag, gaf een otter in de Oude Emmertochtsloot een show weg voor de medewerkers van Landschap Overijssel. Het dier was een kwartier lang dollend en duikelend te zien en liep zelfs even door de rietkraag heen en weer.

Otters zijn nachtdieren, het is dan ook bijzonder om overdag een otter te zien. Wanneer je overdag een otter ziet, is het meestal een ziek dier of is de otter verstoord door mensen of loslopende honden. De otter in de Emmertochtsloot was vitaal en actief aan het vissen.

Dat de otter wederom in de Oude Emmertochtsloot zit, zegt iets over de waterkwaliteit en de rust van het gebied. Al eerder werden otters in deze sloot gespot, maar deze werden helaas een paar jaar geleden beiden doodgereden. Het gaat hier om een jong dier, ook wel een sub-adult genoemd. Het was moeilijk te zien of het een mannetje of een vrouwtje was, maar aan de smalle kop te zien, denken de ecologen van Landschap Overijssel dat het een vrouwtje is.

Binnen een mum van tijd veranderde Huis de Horte, het kantoor van Landschap Overijssel, in een kijkhut waar alle medewerkers probeerden een glimp van de dollende otter op te vangen.

Foto: Mark Zekhuis

Lees ook

Leren breien en haken

NIEUWLEUSEN – Sinds de versoepeling van de coronamaatregelen is het weer mogelijk om te (leren) …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.