Opnieuw problemen met fontein in Dalfsen

DALFSEN – Ondanks het prachtige weer kunnen bezoekers van Dalfsen niet genieten van het waterfeest van de fontein in het Waterfront. Er blijken mozaïektegels los te liggen. Vanwege de veiligheid heeft de gemeente besloten om de fontein niet in werking te zetten.

Het is niet voor het eerst dat er problemen zijn met de fontein, die pas twee jaar geleden werd aangelegd. Vorig jaar moest de hele mozaïek vervangen worden, omdat deze vergeeld was. In 2017, amper een week na de opening, viel de fontein ook al stil door het warme weer. De fontein was zo ontworpen dat het spuiten stopte bij te hoge watertemperaturen.

Nu zijn losliggende tegeltjes het probleem. Kinder kunnen zich eraan verwonden. Na onderzoek van en in overleg met Mozenzi Art & Design start de gemeente Dalfsen woensdag met herstelwerkzaamheden. De verwachting is dat de werkzaamheden in de eerste week van juli afgerond zijn en de lijm voldoende uitgehard is. Vervolgens kan de fontein aan.

Wethouder Van Leeuwen is blij dat er gewerkt wordt aan een oplossing: “Om zo snel mogelijk weer van de fontein te kunnen genieten wordt de vloer nu eerst gerepareerd. Voor de lange termijn wordt in overleg met Mozenzi Art & Design een duurzame oplossing gezocht. Daarover zijn we nog in gesprek.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.