Open dag nieuwe studio Vechtdal FM

NIEUWLEUSEN – Hoe wordt radio gemaakt, wat komt er allemaal bij kijken en welk gezicht hoort er bij welke stem? Onder het motto lokaal betrokken zet Vechtdal FM de deuren van de nieuwe radiostudio boven Bos Bedden in Nieuwleusen wagenwijd open. Zaterdag 15 juni tussen 13.00 en 16.00 uur is er een open dag waar live radio wordt gemaakt.

De officiële opening is woensdagavond en wordt verricht door Nieuwleusenaar Jelle Bos in het bijzijn van ondernemers uit Dalfsen en Ommen, politici en andere genodigden. Jelle Bos was een van de eerste bestuurders. Die avond wordt er om 19.00 uur afgetrapt met een liveprogramma over ondernemen in het algemeen en het ondernemersklimaat in het bijzonder.

Een kleine groep vrijwilligers is het afgelopen jaar in de spaarzame vrije uren bezig geweest met het verbouwen van de ruimte boven Bos Bedden en het operationeel krijgen van de nieuwe radiostudio. Het was spannend of al de aangesloten apparatuur in de praktijk ook zou werken.

“Tijdens de testuitzendingen kwamen we zaken tegen die anders moesten, maar die waren makkelijk op te lossen”, aldus technicus Paul Beltman. Hij stapte in toen de omroep nog Streekradio Nieuwleusen heette en heeft al diverse verhuizingen meegemaakt. Vanuit verzorgingshuis De Hulstkampen naar ‘t Olde Gemientehuus en recentelijk naar Bos Bedden die al sinds 1992 bij de omroep adverteert. In 2000 fuseerde Streekradio Nieuwleusen met de lokale omroep Dalfsen-Ommen en zo ontstond Vechtdal FM. Een jaar later verhuisde de omroep naar het voormalige gemeentehuis.

Een andere oudgediende is Arnold Compagner. Hij is al sinds de oprichting bij de omroep betrokken. Al decennialang presenteert hij het programma Rocktrax en verleent hand en spandiensten bij live-uitzendingen vanaf locatie, zoals de Oranjefeesten, het cigar box guitar festival op Calluna of The Living Village Festival.

Tussen de IJssel en de Reest, daar vind je een radiofeest. Zo luidde begin jaren negentig de even kneuterige als herkenbare tune van wat toen nog Radio Nieuwleusen heette. Zevenentwintig jaar later is Vechtdal FM een gevestigde zender met een eigen geluid, maar wel met een andere tune: ‘Vechtdal FM, dat dan wel weer’.

De radiozender is onderdeel van de Lokale Omroep Dalfsen, Ommen en Nieuwleusen (LODON) en beschikt op de nieuwe locatie over een studio met veel ruimte voor live optredens, met plek voor luisteraars en middelgrote bands.

Een kijkje nemen achter de schermen van de lokale omroep? Kom dan zaterdag 15 juni tussen 13.00 en 16.00 uur langs bij Vechtdal FM aan Den Hulst 31 in Nieuwleusen. Die middag nemen vier deejay-duo’s het tegen elkaar op tijdens het appel en ei spel. Ondernemers zijn woensdag 12 juni tussen 19.00 en 21.00 uur ook van harte welkom om deel te nemen aan de live radio-uitzending met en over ondernemers in de gemeente Dalfsen en Ommen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.