Op stap in Beerze

BEERZE – Dinsdagavond 2 juli verzorgt Landschap Overijssel een excursie in de serie ‘OpStap’ in natuurgebied Beerze. Onder leiding van natuurgids Bram Jongsma kan er ongeveer twee uur gewandeld worden in dit gevarieerde gebied.

Verrassende natuur, een oud landgoed en pittoresk dorpje

Het Natura 2000 gebied Beerze in de gemeente Ommen is zo bijzonder omdat hier veel landschapstypen bij elkaar komen: rivierlandschap, (stuif) duintjes, essen, beschermd dorpsgezicht met kamduin, stuifzanden, natte- en droge heide, veenputten, bos en zogenaamde “nieuwe natuur”, elk met zijn eigen specifieke flora en fauna. Samen met de natuurgids loopt u door en langs een aantal van deze landschapstypen en kunt u genieten van de schitterende planten – en dierenwereld. De gids zal u hier alles over vertellen en u hebt ook volop de gelegenheid om vragen te stellen. De ‘Op stap’-excursies worden mede mogelijk gemaakt door de provincie Overijssel.

Om 19.00 start de excursie bij de parkeerplaats bij de oprijlaan van landgoed Beerze aan de Beerzerpoort. De kosten bedragen 5 euro per volwassene en 2,50 euro per kind. Als u donateur van Landschap Overijssel bent of van één van de andere twaalf Landschappen, dan neemt u op vertoon van uw donateurspas gratis deel.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.