Officiële opening Kabouterpad Nieuwebrug

OMMEN – Ouders en leerkrachten van OBS Nieuwebrug ontdekken regelmatig sporen in het bos rond de school. Ze vermoeden dat deze van kabouters zijn. Maar ze weten het niet zeker. Daarom heeft de school met medewerking van de gemeente Ommen een speciaal pad bedacht en aangelegd door het bos bij OBS Nieuwebrug. Via dit Kabouterpad kunnen kinderen ontdekken of er ècht kabouters zijn. Want kabouters spotten, dat kunnen de kleintjes het beste. Helemaal als ze zich zelf ook verkleed hebben als kabouters!

Opening Kabouterpad Nieuwebrug

De officiële opening van het Kabouterpad Nieuwebrug is donderdag 4 juli om 18.30 uur in aanwezigheid van Wethouder Scheele. Wethouder Scheele verricht samen met de onderbouwkinderen de openingshandeling.
De opening vindt plaats bij de startplek van het Kabouterpad aan de Barkeweg 3 bij OBS Nieuwebrug. U bent van harte welkom om hierbij aanwezig te zijn!

Het Kabouterpad

Het Kabouterpad is een spannende paaltjesroute van ongeveer 500 meter voor kinderen van 3 t/m 7 jaar. Vermomd als kabouters, met rode muts, rode wangen en een rode neus volgen de kinderen de gekleurde kabouterpaaltjes. Onderweg komen ze een aantal echte kabouteropdrachten tegen. Het Kabouterpad is vrij toegankelijk en start bij OBS Nieuwebrug. De route eindigt op het schoolplein van de school, waar je nog even gezellig aan de picknicktafel wat kunt eten en drinken. De kinderen kunnen hier dan nog wat spelen. De opdrachten worden af en toe veranderd, dus het is leuk om de route na een tijd nog een keertje te lopen!

Reserveren is niet nodig en deelname is gratis. Kijk voor meer informatie op de Facebookpagina van OBS Nieuwebrug. Met een kinder- of wandelwagen is het wat lastiger om door de bossen te lopen, dus zijn we bezig het pad ook hiervoor steeds begaanbaarder te maken. Vergeet je camera niet om mooie kaboutermomenten vast te leggen!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.