Obs De Bonte Stegge verder als ‘Het Avontuur’

DALFSEN – Vorige week is de nieuwe naam onthuld van obs De Bonte Stegge aan de Ruigedoornstraat in Dalfsen. De school gaat verder onder de naam ‘Het Avontuur’.

“Ik heb de naam niet zelf gekozen”, zegt directeur Roeland Omlo lachend. ““Het was een gezamenlijk idee van alle leerkrachten.” Het ontwerp en logo komen van de hand van grafisch vormgever Laurien Stam. “Ik kreeg inspiratie van de leerkrachten. Wij waren het snel eens. Ik heb als basis de grote letter A van avontuur gebruikt en de kleurstelling vindt men ook terug in het gebouw zelf”, verduidelijk Laurien. Vooraf aan de onthulling werd door een aantal leerlingen in canon een lied gezongen en droeg Eva uit groep 5 een door haar zelfbedacht gedicht voor. Directeur Omlo is trots op alle vrijwilligers die hebben meegewerkt om de gehele school – en niet vergeten het schoolplein met moes/vlindertuin – een facelift te geven. “Het is een school met veiligheid, je zelf kunnen zijn en avontuur.” Burgemeester Erica van Lente haakte hierop in. “Wie zou niet op zo’n school willen zitten en willen werken. Het heeft een frisse uitstraling en jullie – naar de kinderen wijzend – mogen trots zijn op deze ontzettend mooie school.”

Omlo zegt nog over de naamsverandering: ”Het is een afsluiting van een mindere periode voor het openbaar onderwijs. Door een eerdere directeurswisseling werden de scholen De Carrousel en De Bonte Stegge bij elkaar gevoegd. Dat viel niet bij goed bij veel ouders en qua aantal leerlingen kreeg de school een tik. De school kent momenteel circa tachtig leerlingen. Inmiddels zien we weer een stijgende lijn. Men is enthousiast over onze aanpak en over de kwaliteit die wij met z’n allen leveren… Leerlingen gaan op weg naar een plek in de maatschappij, het is een Avontuur. Daarom beginnen we met een nieuwe start. Wij vonden dat daar ook een nieuwe naam en logo bij hoort.”

Verslag/foto: Evert Jan Goos

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.