Nieuwe expositie galerie Tom Lucassen Ommen

OMMEN – Iedere drie maanden wisselen de exposanten in galerie Tom Lucassen in Ommen. Dit werd gevierd met een feestelijke opening. Onder grote belangstelling stelde de galeriehouder de nieuwe exposanten uit alle delen van het land voor.

De internationaal exposerende Anneke Dijkhuis laat met haar impressionistische / abstracte landschappen zien dat ze het schilderen van contrasten en wolkenpartijen tot haar specialiteit behoort. Sfeer is belangrijk in haar werk. Bij de Rotterdamse brons kunstenares Sara van Roon draait het om schoonheid, liefde en spiritualiteit. Haar herkenbare figuren zijn melancholisch, dromerig en in zichzelf gekeerd. De modellen van de dansacademie bieden Sara inspiratie. Glaskunstenaar Linda van Huffelen speelt met doorvallend licht. Uniek zijn haar inflatables. Met perslucht ‘blaast ‘ ze gesmolten en gestapeld glas op. Deze techniek, op 800 graden, is zeer complex en een race tegen de klok. Met een losse toets schildert Winny Lenderink zoals een ervaren kok kookt. De mens en de muziek zijn voor Winny vaak de inspiratiebron. Ze schildert figuratief impressionistisch.

Rondom zijn favoriete thema ‘heemding ‘ je ergens thuis voelen, exposeert de Haarlemse kunstenaar Herbert Immer Willems warme ontspannende olieverfschilderijen op paneel: Een knipoog tussen schilderij en realiteit. De beelden van beeldhouwer en galeriehouder Tom Lucassen zijn weer terug van de expositie in kasteel Sterckshof in Deurne / Antwerpen. Zijn collectie is weer met een aantal beelden, voor binnen en buiten, aangevuld.

De galerie is geopend op vrijdag-, zaterdagmiddag en iedere eerste zondag van de maand. Kijk voor meer informatie op: www.tomlucassen.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.