Natuurwandeling in het Ommerbos

OMMEN – op woensdag 7 juni houdt Milieuraad Den Ham-Vroomshoop een wandeling door het Ommerbos. De wandeling begint bij een klein, maar gevarieerd gebied, waar onder meer getracht wordt heide tot ontwikkeling te brengen. Vervolgens gaat de route door naaldhoutbossen en een kleine zandverstuiving. naar een bijzonder mooi heidegebied met poel. De flora en fauna is in het gehele gebied gevarieerd. De wandeling wordt gehouden in het meest oostelijk deel van het bosgebied.

Het bos ten noorden van Ommen valt voor een groot deel onder de Boswachterij Ommen, maar ook gemeente Ommen en Golfclub Hooge Graven hebben delen ervan in bezit. De bosaanplant in dit van oorsprong open gebied van veen en heide begon eind 19e eeuw. Successievelijk vond er in de loop van de jaren uitbreiding plaats en in de 50-er jaren van de vorige eeuw werd het laatste opengebied, gelegen aan de Middenweg, omgezet in bos.

Deelname aan deze tocht van circa acht kilometer is gratis. Verzamelen op 12 juni om 19.00 op de hoek van de Driehoekweg/zuidelijke Dwarsweg in Ommen (vanaf oude weg Ommen-Hardenberg bij de Bootsman in noordelijke richting en aan het einde van het bos links). Voor meer informatie over deze tocht kan contact worden opgenomen met Milieuraad Den Ham-Vroomshoop: 0546-671963.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.