Home / tweetpost / Mooi bedrag voor ‘Strijd van Salland’

Mooi bedrag voor ‘Strijd van Salland’

ANKUM – Enkele bestuursleden van Plaatselijk Belang Ankum hebben afgelopen zaterdag bij garage Lindeboom in Ankum samen met Dennis Jansen twee cheques met een totaalbedrag van 969.95 euro uitgereikt aan het initiatief ‘Strijd van Salland’. Een bedrag á 469.95 euro was afkomstig van de inzameling bij de Paasbult in Ankum. Dennis Jansen doneert 500 euro aan de ‘Strijd van Salland’. Dit bedrag is beschikbaar gesteld door de Gasunie.

Als werknemer van de Gasunie had Dennis een goed veiligheidsidee ingediend hetgeen beloond werd met een geldbedrag. ‘Een soort aanmoedigingspremie”, zegt Jansen. De twee cheques werden in ontvangst genomen door Dick Lindeboom en twee lotgenoten, te weten: Sharon Lindeboom uit Heino en Arjan Buitenhuis uit Nieuwleusen. Alle drie zijn getroffen door een hersentumor. Zij zijn zeer blij met dit bedrag, dat rechtstreeks zal worden overgemaakt naar de instantie die onderzoek doet naar hersentumoren.

Team Sandra

Het bedrag wordt overgemaakt onder vermelding van ‘Team Sandra’, mede ter nagedachtenis aan Sandra Schrijver uit Hoonhorst die enkele weken geleden overleed. Zij was ook zeer actief bij het onderzoek naar deze ziekte. “Voor ons was het gelijk duidelijk dat het bedrag, bijeen gebracht bij de Paasbult, naar dit onderzoek moest” zeggen de bestuursleden Jan Paasman, Jeanet Klei en Esther van der Vegt van PB Ankum.

Bij oud-bestuurslid Dick Lindeboom werd circa twee jaar geleden een hersentumor aangetroffen. Hij werd succesvol geopereerd maar blijft voortdurend onder controle. Dennis Jansen uit Dalfsen was al een tijdje op zoek naar een goed doel, om het gewonnen bedrag bij zijn werkgever te doneren.” Maar alles was zo grootschalig. Toen hoorde ik van dit initiatief en daar had ik geen enkele twijfel bij. Hier blijft absoluut niets aan de strijkstok hangen, ik weet zeker dat het bedrag goed wordt besteed.”

Zondag 23 juni wordt in Heino op de parkeerplaats van Sportpark De Kampen een ‘Heino dag’ Strijd van Salland gehouden. Deelnemers kunnen die dag mee doen met diverse sporten, zoals fietsen, wandelen, step/fiets, mountainbiken en paardrijden. De inleg is twintig euro en de opbrengst gaat in zijn totaliteit naar de stichting dat onderzoek doet naar hersentumoren” zegt Sharon Lindeboom. Meer info: www.strijdvansalland.nl

 

Lees ook

Lampie: Eerlijke pedaalridder

Was het een tijdje terug nog filefietsen, nu is er plenty ruimte. Het is mooi …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.