Honderd kaarsjes voor Mevrouw Zevenbergen-Ten Kate uit Dalfsen

DALFSEN – Mevrouw Zevenbergen-Ten Kate uit Dalfsen heeft afgelopen zondag de respectabele leeftijd van honderd jaar bereikt.

Zij werd geboren in Rotterdam en verhuisde met haar gezin in 1955 naar Dalfsen. De reden was dat haar man een baan kreeg als drukker bij de Firma Eshuis. Hij was vele jaren belast en verantwoordelijk voor het drukken van de Oprechte Dalfser Courant.

Het echtpaar verhuisde ruim twaalf jaar geleden naar een aanleunwoning bij woonzorgcentrum Rosengaerde. Haar man overleed op 92-jarige leeftijd. Sinds ruim twee jaar wordt zij verzorgd op de afdeling Klein Oever in het zorgcentrum.

Haar gezondheid is wel broos. Maar de verpleging vindt haar het pareltje van de afdeling. Zij is dankbaar, blij en altijd vol met humor. In haar werkzame leven verrichte zij heel veel vrijwilligerswerk. Veel van haar activiteiten hadden vooral te maken met vrijwilligerswerk voor het Rode Kruis. Daarvoor werd zij ook onderscheiden. De eeuweling heeft een dochter, twee kleinkinderen en twee achterkleinkinderen.

Burgemeester Erica van Lente bezocht haar afgelopen zondagmorgen in de woonkamer, feliciteerde haar met haar honderdste verjaardag en verraste haar met een grote bos bloemen namens de gemeente Dalfsen.

Foto: Evert Jan Goos

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.