Veel concurrentie voor Leon Stolte tijdens internationaal kampioenschap

NIEUWLEUSEN – Motorcoureur Leon Stolte heeft afgelopen weekend veel ervaring opgedaan tijdens twee races in de Alpe Adria Cup. Dit internationale kampioenschap deed voor de eerste keer het circuit in Assen aan.

Eveno racing, dat de coureur van START racing uit Nieuwleusen mede ondersteunt, organiseerde dit weekend haar sponsordag en had alle vier haar rijders ingeschreven voor éénmalige deelname. In een sterk deelnemers veld kwalificeerde Stolte zich vrijdag en zaterdag voor de races. Dit was al een goede verdienste voor de coureur, aangezien er meer ervaren rijders buiten de tijdslimiet reden.

In de wedstrijden op zaterdag en zondag reed hij mee in een ervaren groep rijders in deze cup. Het was vaak stuivertje wisselen om de posities met veel inhaalmanoeuvres en uitremacties. In tegenstelling tot de OW cup races moest Stolte nu veel strijd leveren en dat maakte de wedstrijd boeiend en leerzaam. Dat het hierbij niet om posities voor de punten ging moge duidelijk zijn. Het feit dat er strijd geleverd moest worden en dat het nu ging om posities verdedigen en heroveren maakte het spannend. Er waren constant positiewisselingen in de groep, waar Stolte zich goed staande hield.

Zaterdag 8 juni gaat Stolte van start in de vierde race in het ONK van de OW Supercup300 op het TT-circuit. Om 9.50 uur en 12.05 uur zijn de kwalificaties. Zijn race op gaat om 15.40 uur van start. Dit is voorlopig zijn laatste wedstrijd aangezien deze klasse niet in de OW races in juli (Dijon) en augustus (Oschersleben) vertegenwoordigd zal zijn.

Van der Sluis
Danny van der Sluis is zondag derde geworden tijdens de Superbike race van de Alpe Adria Cup.
Het was niet zijn bedoeling om mee te rijden in dit kampioenschap, maar zaterdag begon het te kriebelen en lang hoefde hij niet na te denken toen bleek dat er nog wel plaats was op de startgrid van dit internationale kampioenschap. De START coureur mocht vanaf de laatste plaats starten. De kwalificaties voor de race op zondag waren al op zaterdag geweest.

Vanaf die laatste positie begon een indrukwekkende inhaalrace die op de derde plaats eindigde. Maar liefst achttien rijders zagen de ten Kate Honda CBR1000r voor bij komen, een geweldige prestatie.
Van der Sluis gaat zo met een goed gevoel op weg naar de volgende race in het ONK tijdens de OW Supercup1000 die zaterdag 8 juni op het programma staat. Om 10.40 uur en 13.45 uur moet hij een goede startpositie veroveren tijdens de kwalificatie voor de race die om 17.00 uur begint.

Foto’s: JTS Fotografie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.