Lemele JO11-1 succesvol in competitie én beker

.

LEMELE – De voetballers van SC Lemele JO11-1 hebben de afgelopen weken succes geboekt in zowel de competitie als het bekertoernooi. Ze wonnen het kampioenschap en bereikten de bekerfinale, waarin tegenstander Hulshorst uiteindelijk net te sterk was.

Na een spannende strijd om het kampioenschap met Lemelerveld mochten de jongens en meiden van Lemele JO11-1 de laatste wedstrijd naar Den Ham. Enkele weken daarvoor had de ploeg uit Den Ham Lemelerveld op een gelijkspel gehouden. Daardoor had Lemele het in eigen hand, maar waren ze gewaarschuwd. Roan, Merle, Martijn, Luuk, Sil, Lotte, Tijs, Wout, Marijn en Daan (en trainers Raymond, Joost en coach Klaas) begonnen extra gemotiveerd aan de wedstrijd, zeker toen ze zagen hoeveel supporters mee waren gereisd en hen met spandoek aanmoedigden.

Met leuk voetbal, een goede samenwerking en strijd, een kenmerk van dit team, wonnen ze de wedstrijd en konden ze medailles, bloemen én kampioensshirts in ontvangst nemen. Daarna kon het feest losbarsten. Met trekker en kar door Lemele en natuurlijk samen patat eten met muzikale begeleiding van ‘We are the champions’.

Bekerfinale
Na het feestvieren stond Lemele JO11-1 er weer, opnieuw in Den Ham, waar alle bekerfinales van de regio werden gespeeld. Nu speelde Lemele de bekerfinale tegen Hulshorst, dat een klasse hoger voetbalde én daar kampioen werd. De verwachtingen waren dus wat minder hoog gespannen en in het veld was ook te zien dat ze tegen een goed voetballende ploeg speelden.

Maar dit team van Lemele heeft karakter en wil voor elkaar knokken. Ondanks het warme weer stegen ze allemaal boven zichzelf uit en maakten er een zinderende finale van, onder toeziend oog van zo mogelijk nog meer supporters. Hulshorst kwam op voorsprong, maar vlak daarna maakte Lemele via een schitterende aanval 1-1.

Aan het einde van de wedstrijd was Lemele de bovenliggende ploeg en kreeg nog enkele grote kansen met een bal die van de lijn werd gehaald. Maar het bleef 1-1 en strafschoppen moesten de beslissing brengen. Dat bleek net iets te veel, waardoor Hulshorst de beker in ontvangst mocht nemen. “Alle lof voor de jongens en meiden, hoe ze gevoetbald hebben en voor elkaar gestreden hebben. Nu de zomerstop in en nagenieten van het kampioenschap en de mooie bekerfinale.”

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.