LekkerBoer Foodcamp op boerderij in Ommen

.

BEERZE – Op vrijdag 12 juli kunnen kinderen en hun ouders niet alleen lekker bewegen in de buitenlucht tussen de melkkoeien, maar ook met een echte chef-kok gezonde streekgerechten maken en proeven. De ingrediënten komen zoveel mogelijk van de boerderij. Kinderen mogen de ingrediënten zelf verzamelen tijdens een rondje over de boerderij. Alles wordt bereid met minimale toevoegingen van suiker en zout.

De Foodcamp vindt plaats bij melkveebedrijf Zandman in Beerze. Zij nemen de deelnemers mee over de boerderij en laten zien wat er voor nodig is om melk, kaas en vlees, op hun bedrijf te produceren. Chef-kok Dylan van Echten van Charme Hotel & Restaurant Wildthout kookt samen met kinderen en ouders in en om de LekkerBoer foodtrailer. Hester Wermink van ProFit Gym neemt de deelnemers mee over het erf en door de weilanden in een kind-ouder farm bootcamp. Jumbo Veld Vroomshoop en Jumbo Rudy Veldkamp Den Ham leveren aanvullende producten voor het kookonderdeel en organiseren een kleurplaatactie in de winkel. Kinderen kunnen kaartjes voor de Foodcamp winnen door hun favoriete eten te tekenen en kleuren. Voor meer info www.lekkerboer.nl/actie.

Succesvolle pilot

Na een succesvolle pilot in Zwolle en Deventer, organiseren LekkerBoer en partners dit jaar 13 nieuwe Foodcamps in Overijssel en Gelderland. LekkerBoer draagt bij aan een gezonde leefstijl, door kinderen en hun ouders letterlijk in beweging te brengen en het verhaal achter ons voedsel te laten beleven op de plek waar het ‘gemaakt’ wordt. Uit onderzoek in 2018 uitgevoerd door FoodHub, blijkt dat ouders het belangrijk vinden dat dat hun kinderen meer kennis over voedsel en de herkomst ervan krijgen. Op de boerderij en tuinderij komen nagenoeg alle aspecten van een gezonde leefstijl samen.

Lokale samenwerking ondernemers

Met het houden van de Foodcamps stimuleert LekkerBoer niet alleen de aanwezige kinderen en hun ouders in het maken van gezonde keuzes, maar brengt ook bij een groter publiek, bewustwording en lokale samenwerking tot stand. Alle Foodcamps worden georganiseerd met lokale partners die een gezonde leefstijl aanhangen en integreren in hun dagelijkse praktijk. Ook scholen en kinderopvang (buitenschoolse opvang, BSO) kunnen een Foodcamp aanvragen. Voor zowel scholen als BSO is hiervoor subsidie vanuit het landelijke programma Jong Leren Eten beschikbaar.

De Foodcamp Ommen vindt plaats op 12 juli bij melkveebedrijf Zandman, Marsdijk 4 in Beerze. Kinderen kunnen zich met hun ouders aanmelden voor de Foodcamp via www.lekkerboer.nl/foodcamp. De prijs is 7,50 euro per persoon.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.