Kunstvoorstelling ‘Rembrandt en Trawanten’

WITHAREN – Op vrijdagavond 21 juni zal Han van Hagen de kunstvoorstelling ‘Rembrandt en Trawanten’ geven in Galerie de Schaapskooi van Beeldentuin Witharen.

Al eerder kwam de kunstenaar uit Zuidwolde naar de schaapskooi van Beeldentuin Witharen om een kunstvoorstelling te geven over verschillende oude meesters. Dit jaar heeft hij zich verdiept in het werk en leven van een aantal belangrijke Nederlandse kunstenaars: Rembrandt van Rhijn en zijn geestverwanten.

In 2019 is het 350 jaar geleden dat Rembrandt is overleden. Rembrandt kent iedereen van zijn voornaam alsof het je buurman is, maar wie kent Aert, Gerrit, Hercules, Govert, Carel, Ferdinand, Jan, Pieter, Jacob nog? Allemaal in die tijd net zulke bekende schilders uit de 17de eeuw. Van velen van hen is de loopbaan pas goed op gang gekomen na gedegen lessen in het atelier van Rembrandt. Zijn weergave van licht in duister bruin gehuld was eerst ongekend populair, maar werd later in de eeuw hopeloos ouderwets gevonden. Zijn pasteus aangebracht verf werd ronduit vies genoemd. Sommigen bleven Rembrandt trouw, anderen kozen de weg van een glanzend en kleurrijk Classicisme. Het wordt tijd voor een hernieuwde kennismaking, en nu ook met zijn tijdgenoten. In deze voorstelling komen geestverwanten en afvalligen van Rembrandt voor het voetlicht in de sfeer van zijn tijd. Maar Rembrandt blijft uitgangspunt en zorgt na 350 jaar nog steeds voor verrassingen.

Start om 20.00 uur, inloop vanaf 19.30 uur. Kosten: 10 euro, inclusief koffie/ thee bij aanvang. Als je nog eerder komt kan je nog een rondje maken in de tuin. Na de voorstelling is het mogelijk om met elkaar en met Han van Hagen van gedachten te wisselen onder het genot van een drankje. Aanmeldingen graag via de mail: info@atelierwitharen.nl , of telefonisch: 0523-676272/0652344304 (Thea)/0627876388 (Louis). Locatie: Beeldentuin Witharen, Witharenweg 24, 7738 PG Witharen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.