Kunstenaar David R. de Haan op DTS in Nieuw-Zeeland

OMMEN – David R. de Haan (21) komt uit Ommen en deed een studie bij ArtEZ Zwolle. Hij is beeldend kunstenaar, maar ook muzikant en educator. David speelt graag in op dingen die op zijn pad komen. Eén daarvan is bijvoorbeeld zijn reis naar Nieuw-Zeeland komende zomer. Op 15 juli vertrekt hij. “Deze reis zie ik als één van de grootste uitdagingen die ik ooit heb gehad,” zegt David enthousiast. “Ik ga namelijk op DTS. Dat is een programma dat onderdeel is van de organisatie Jeugd Met Een Opdracht (JMEO).

Deze organisatie staat bekend om zijn wereldwijde evangelisatie- en vrijwilligerswerk, met meer dan 1100 locaties in 180 landen, waaronder Nederland. De DTS (Discipleship Training School) is ingericht als boarding school, en bestaat uit twee trajecten. De eerste is de ‘lecture phase’, waarin studenten worden toegerust door middel van de Bijbel, gastsprekers en seminars. Hierna is de ‘outreach phase’, waarin de studenten naar buiten treden en hun kennis toepassen door te voorzien in andere landen.”

David gaat een ‘Worship DTS’ doen; een specifieke ‘stroom’ binnen het DTS programma. “Aangezien ik veel muziek maak, wil ik die kwaliteiten verdiepen. Ook wil ik leren hoe ik met muziek iets kan betekenen voor anderen.” Naast DTS wil David ook langs gaan bij lokale kunstenaars in de regio. Hij wil contacten leggen en inspiratie opdoen voor zijn eigen beeldende werk. Hij vond het voortraject voor deze reis best lastig. “Ik zat zo vast aan de financiële verplichtingen om DTS te mogen doen. Ik had van januari tot juli 2019 de tijd om 6300 euro in te zamelen. Maar ik ben er bijna! Ik heb nog 1500 euro nodig en heb dus al het grootste gedeelte binnengehaald,” lacht hij. David werkte om aan geld te komen; ook organiseerde hij evenementen en verkoopacties.

David: “Wil je mij financieel ondersteunen? Dat kan. Ook kun je mij volgen via mijn blog, waarin ik je meeneem op reis. Alles is te vinden op www.davidrdh.nl

www.davidrdh.nl

Tekst: Gea Slotman

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.