IKC Het Natuurrijk opent haar deuren

VILSTEREN – Stichting Catent heeft donderdag in Vilsteren een Integraal Kind Centrum (IKC) geopend dat zich richt op het geven van buitenonderwijs. Het Natuurrijk, voorheen de St. Willibrordusschool, is uniek omdat zij op één locatie kinderopvang en een basisschool aanbieden waar kinderen van 0 tot 13 jaar zich in een natuurrijke omgeving kunnen ontwikkelen.

Volgens schooldirecteur Marco Veneboer zitten kinderen op een schooldag meer stil dan goed voor hen is. IKC Het Natuurrijk speelt hierop in en staat voor een rijke, eigentijdse leeromgeving waarin de kinderen (samen) leren in en van de natuur. Met de gevarieerde buitenlessen richten zij zich op het buiten leren en bewegen, zodat de kinderen spelenderwijs kunnen ontdekken en ervaren wat hun talenten zijn in deze wereld. Op en rond het gebouw van IKC Het Natuurrijk zijn alle middelen aanwezig om het buitenonderwijs optimaal in de praktijk toe te passen, zodat ieder kind spelenderwijs, beschermd en in vrijheid in de buitenwereld tot leren kan komen.

Op dit moment is het team druk met de realisatie van de kinderopvang die uiterlijk 1 januari 2020 open zal gaan. Ook de kinderopvang richt zich, net als de school, op het buiten leren en ontdekken in een veilige – en betekenisvolle omgeving.

Open dag

Alle ouders met kinderen in de leeftijd van 0 t/m 13 jaar zijn van harte welkom om tijdens de open dag op vrijdag 28 juni aanstaande van 09.00 uur – 16.00 uur de prachtige school en het buitenonderwijs te komen ontdekken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.