Het zomert op Natuurboerderij Lindehoeve aan de Haersolteweg!

DALFSEN- Natuurboerderij Lindehoeve is het hele jaar open, maar de zomer is meestal de tijd dat veel mensen een bezoekje komen brengen. Er is dan veel te zien en te beleven. Kinderen met ouders of opa en oma, groepen van de basisschool of kinderopvang, iedereen is van harte welkom om te komen kijken, ruiken, aaien, voelen en natuurlijk voor de kinderen spelen in de speeltuin.

Als je door het hek van de boerderij komt, voel je al meteen dat hier rust en ruimte te vinden is. De geiten en schapen verwelkomen je met hun gemekker en geblaat. Even verderop hoor je de ganzen en de kalkoen. En met een beetje geluk roept Floris de ezel een luid iààà-iààà!

Ook dit voorjaar zijn er lammetjes, geitjes en konijntjes geboren en de nieuwe varkens hebben het erg naar hun zin. Op de boerderij moet van alles gedaan worden: het voeren, hokken uitmesten, de pony’s en de ezel moeten geroskamd om zo hun veel te warme wintervacht kwijt te raken. In en rondom de boerderij werken veel vrijwilligers en samen met de cliënten van Philadelphia, mensen met een licht verstandelijke beperking, zorgen zij voor de dieren, de tuinen en de gebouwen. Ook bezoekers kunnen aan de slag als ze dat leuk vinden, bijvoorbeeld helpen met voeren of pony’s kammen.

Ruiken en kijken kan in de prachtige bloementuin, die nu volop in bloei is. Het zoemt er van de bijen uit de eigen bijenstal. In de moestuin, waar zonder gif wordt getuinierd, groeit de groente als kool. De vrijwilligers zijn er maar druk mee, zeker met het warme weer van de afgelopen tijd. In de groentekraam is alles wat geoogst kan worden te koop voor een schappelijke prijs. Steeds komt er nieuwe groente bij. Nu zijn er, naast het aanbod van sla en andijvie, weer volop rode bessen, peultjes en tuinbonen.

Wilt u een bezoekje brengen of u aanmelden als vrijwilliger om dit mooie plekje in Dalfsen in stand te houden? De boerderij is elke werkdag open van 10.00 – 16.00 uur en in het weekend elke middag van 13.30 – 17.00 uur. De toegang is gratis!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.