Heel Guido de Bres blaast, slaat, toetst en zingt er lustig op los

OMMEN – Sporthal De Carrousel in Ommen was op woensdag 19 juni het decor voor het muzikale eindevent van ‘Meer muziek in de klas’. In totaal lieten 250 leerlingen van basisschool Guido de Bres zien én horen wat ze de afgelopen drie jaar leerden in dit muziekproject. Deze grootse afronding werd georganiseerd in nauwe samenwerking met muziekvereniging De Bazuin, eveneens uit Ommen.

‘Meer muziek in de klas’ is een landelijke initiatief van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap voor een structureel aanbod van muziekonderwijs op basisscholen. Omdat Guido de Bres muziek hoog in het vaandel heeft staan en een stevige plek wil geven binnen het onderwijs, doorliepen de kinderen – met medewerking van De Bazuin – de afgelopen drie jaar een traject met (soms bijzondere) muzieklessen. Van slagwerk en blaasinstrumenten tot aan viool, keyboard, body percussion en zelf gemaakte instrumenten. De lessen en het eindoptreden stonden onder leiding van Bert Groothedde, tevens dirigent van De Bazuin.

CaMo & friends 4 SMA

Door verschillende redenen, waar niet iedereen bij stil staat, is muziek maken niet voor ieder kind weggelegd. Om die reden ondersteunen Guido de Bres en De Bazuin met een speciale deurcollecte de actie CaMo & friends 4 SMA. Met deze spontane actie die momenteel in Ommen loopt, wordt zoveel mogelijk geld ingezameld voor onderzoek naar SMA. Deze ‘Meer muziek in de klas-deurcollecte’ leverde een bedrag op van 571,10 euro.

Foto: Woertink Fotografie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.