Grootse afronding project ‘Meer muziek in de klas’

OMMEN – Na drie jaar op diverse en via verschillende invalshoeken kennis te hebben gemaakt met muziek, sluit basisschool Guido de Bres uit Ommen op woensdagavond 19 juni het project ‘Meer muziek in de klas’ af met een spetterend eindevenement. In sporthal De Carrousel laten leerlingen uit alle groepen zien, maar vooral ook horen, wat ze de afgelopen jaren hebben geleerd. Deze grootse afronding wordt georganiseerd in nauwe samenwerking met muziekvereniging De Bazuin, eveneens uit Ommen. De gratis voorstelling begint om 19.00 uur en duurt ongeveer een uur. Iedereen is van harte welkom!

‘Meer muziek in de klas’ is een landelijke initiatief van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap voor een structureel aanbod van muziekonderwijs op basisscholen. Omdat Guido de Bres muziek hoog in het vaandel heeft staan en een stevige plek wil geven binnen het onderwijs, pakte de basisschool de handdoek op en voegde het de daad bij het woord. Op die manier doorliepen de kinderen de afgelopen drie jaar een traject met (soms bijzondere) muzieklessen. Zo gingen de kleuters aan de ‘slag’ met slagwerk en zingen, kregen de groepen 3 en 4 de basisbeginselen van viool spelen geleerd en toeterden de groepen 5 en 6 er lustig op los met allerlei verschillende blaasinstrumenten. De kinderen uit groep 7 maakten kennis met body percussion en zelf gemaakte instrumenten. Tot slot bespeelden de ‘groep 8’ers’ het keyboard. Op een laagdrempelige manier werden de lessen (spelenderwijs) gegeven door muziekdocent Bert Groothedde, tevens dirigent van De Bazuin. Ook bedacht hij het eindevenement, werkte voor alle groepen het optreden uit én verzorgde hij de bewerkingen van de muziekstukken.

Aan het slotstuk in de Carrousel doen alle groepen van Guido de Bres mee. Dit zijn er ongeveer 250 in getal. Ook bij de aankleding van de zaal hadden ze een belangrijke rol. Tijdens de handvaardigheidslessen maakten ze zelf de aankleding in de sfeer van de dierenwereld.

Speciale deurcollecte CaMo & friends 4 SMA

Door verschillende redenen, waar niet iedereen bij stil staat, is muziek maken niet voor ieder kind weggelegd. Om die reden ondersteunen Guido de Bres en De Bazuin met een speciale deurcollecte de actie CaMo & friends 4 SMA. Met deze spontane actie die momenteel in Ommen loopt, wordt zoveel mogelijk geld ingezameld voor onderzoek naar SMA. De (bekende) kinderen Cato en Moos Lukas hebben deze progressieve spierziekte. Tal van ondernemers, verenigingen, bewoners, scholen en winkeliers haken bij de actie aan en zamelen met eigen initiatieven geld in om een steentje bij te dragen. Zo ook met het eindevenement ‘Meer muziek in de klas’.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.