Geslaagde opening expositie Thijs Buit in Reestkamer

BALKBRUG – Onlangs is in de Reestkamer de expositie van Thijs Buit geopend. De expositiecommissie van de Vrienden van de Reestkerk is heel blij dat deze geweldige kunstenaar bij hen zijn prachtige werk tentoonstelt deze zomerperiode.

Thijs Buit is een bescheiden man en wil zelf liever niet op het podium staan. De aanwezigen kregen eerst daarom een presentatie over de schilder en zijn werk door leden van de expositiecommissie. De aanwezigen waren daarna vol lof over de werken en de manier waarop zij tot hun recht komen in de mooie ruimte.

Thijs Buit werd in 1934 geboren in Hattem en volgde de Rijksacademie van Beeldende Kunsten in Amsterdam van 1957 tot 1962. Daar leerde hij schilderen, maar werd hij ook geschoold in grafische technieken. Dat resulteerde onder meer in fascinerende (bloem)stillevens, (zelf)portretten maar vooral in landschappen, waarbij hij een voorliefde aan de dag legt voor de Zuid-Franse atmosfeer.

Hij woonde en werkte met zijn vrouw Janssien, die de zakelijke kant behartigt, en hun kinderen in het atelier van de welbekende schilder Voerman in Hattem. Tegenwoordig woont het echtpaar in een boerderij in Rheeze. Thijs Buit exposeerde in Nederland maar ook in Buenos Aires, Argentinië. In 1989 won hij de grafiekprijs van de stad Delden.

De expositie is tot 15 september te zien in de Reestkamer, Oud-Avereest 5 op zondagmiddag van 13.30 tot 16.30 uur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.