Geslaagde bij muziekvereniging de Broederband

BEERZERVELD/OMMEN – Senne Ekkel van muziekvereniging de Broederband uit Beerzerveld heeft afgelopen zaterdag zijn praktijkexamen gehaald op het euphonium. 

In april haalde Senne zijn theorie en toen is besloten om deel te nemen aan het examen. In korte tijd leerde hij de muziekstukken en toonladders. Het oefenen resulteerde in een diploma en een mooie cijferlijst voor het B-examen. Senne is een jong muzikaal talent. Afgelopen jaar heeft hij meegedaan met de taptoe en prachtige solowerken gespeeld.

Binnen de muziekwereld van de harmonie, fanfare & brassband (afgekort als HaFaBra) kunnen leerlingen examens doen als onderdeel van hun opleiding. Er zijn vier niveaus te behalen: A, B, C en D. Bij een HaFaBra-examen worden onderdelen als muziektheorie, speeltechniek en maatgevoel beoordeeld. Hoe hoger het examen (van A t/m D), hoe hoger de eisen die aan de leerling worden gesteld. Het examen bestaat uit een theorie-examen en praktijkexamen.

Komende zaterdag zal Senne ook solo spelen tijdens het jaarlijkse zomeravondconcert van Muziekvereniging de Broederband. Dit concert begint om 19.30 uur op het landgoed Beerze aan de Beerzerpoort. Kijk voor meer informatie op www.broederband-beerzerveld.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.