Home / Nieuws / Geen arbeidsmigranten in Het Laarhuis in Ommen

Geen arbeidsmigranten in Het Laarhuis in Ommen

OMMEN – Er komen geen arbeidsmigranten in het Laarhuis in Ommen. De gemeente heeft besloten geen medewerking te verlenen aan een verzoek om daar tijdelijk arbeidsmigranten te vestigen.

Hoewel het pand zich volgens de gemeente in principe leent voor huisvesting, is het college van mening dat het stationsgebied ongeschikt is voor de huisvesting van arbeidsmigranten. “De veiligheidsbeleving op deze locatie, die ook de toegangspoort van Ommen is, geeft de doorslag in dit besluit. Daarnaast is in de nabije omgeving van het stationsgebied al geruime tijd een grote groep arbeidsmigranten gehuisvest.”

Het college is van mening dat arbeidsmigranten een positieve bijdrage leveren aan onze samenleving en recht hebben op goede huisvesting. “Dit moet echter mogelijk zijn zonder allerlei beperkingen die, in dit geval door een verhurende partij, worden opgelegd om een op papier haalbaar plan te presenteren.”

Regionaal verband
De huisvestingsproblematiek van arbeidsmigranten moet volgens het college vooral in regionaal verband worden opgepakt. Het college is hierover met de provincie en buurgemeenten een overleg gestart

Lees ook

Ontwikkeling Poort van Noord Dalfsen komt op gang

Sociale Verbinding centraal op terrein Natuurboerderij Lindehoeve DALFSEN – Begin juni kwamen de naaste buren …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.