Feestelijke Trotsdag voor JC Ommen

OMMEN – Zo’n twee jaar geleden zag JC Ommen het levenslicht. De voetballende samenvloeiing van zaterdagclub OZC en OVC ’21, dat in seniorenverband overwegend op zondag acteert.

Onder de noemer JC Ommen, wat staat voor Jeugd Combinatie Ommen, spelen voetballertjes tot de overgang naar de senioren met elkaar, om pas daarna een keus te maken voor OVC ’21 of OZC. Ook dit jaar wordt feestelijk teruggekeken op het samenwerkingsverband. Zaterdag 15 juni is het Trotsdag, een feestelijke middag die duurt van 13.30 tot 17.30 uur.

De sponsorgroep Trots heeft in samenwerking met de activiteitencommissie Red Lions een programma in elkaar gedraaid, waar elk jeugdlid plezier aan gaat beleven. Het drie toverwoorden van de dag zijn Verbinding, Verbinding en Verbinding.

Volgens Ard Veurink van de sponsorcommissie wordt voornamelijk door de oudere clubmensen nog gedacht in termen van geel of blauw, vrij naar de clubkleuren van beide verenigingen. “Voor jongeren is dat nauwelijks een item. Het is ook helemaal niet erg. Zoiets heeft zijn tijd nodig. Het gevoel van de OZC-gedachte of OVC ’21-beleving moet slijten. Ik ben er van overtuigd dat dit op termijn ook gaat gebeuren. De jeugd denkt helemaal niet zo. Die voetballen bij JCO, punt. En ja, wie de jeugd heeft, heeft de toekomst, luidt niet voor niets het spreekwoord.”

Op het programma van de Trotsdag, naar het woord Trots welke prominent prijkt op de vuurrode shirts van de JCO-spelertjes, staat onder meer een voetbalclinic, er staan springkussens opgesteld, er wordt informatie verstrekt en eerste elftalspelers en de hoofdtrainers Martijn Berger en Freek Goeree van beide clubs begeleiden diverse spelonderdelen en toernooivormen.

De deejays Bote en Daniel V zorgen voor muzikaal vertier en klapstuk is de vriendschappelijke wedstrijd tussen de eerste elftallen van OZC en OVC ’21. Toeschouwers zijn van harte welkom om een kijkje te komen nemen op sportpark Westbroek, deze keer op het terrein van OZC.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.