Feestelijke opening Informatiepunt digitale overheid

DALFSEN – De Bibliotheek Dalfsen-Nieuwleusen en Saam Welzijn starten samen met de partners van het Infopunt een Informatiepunt digitale overheid. De opening vindt plaats op 1 juli 2019 in de Trefkoele+.

Samenleven doe je met elkaar

In een inclusieve samenleving heeft iederéén de mogelijkheid om ‘mee te doen en erbij te horen’. Toch vormt digitalisering van de maatschappij én overheid een steeds groter struikelblok voor mensen die niet digitaal vaardig genoeg zijn om op deze manier te communiceren.

Steeds verdere digitalisering

De Informatiepunten digitale overheid starten op initiatief van landelijke publieke dienstverleners en de Koninklijke Bibliotheek omdat er in de Nederlandse samenleving sprake is van een steeds verdere digitalisering van de dienstverlening van landelijke en lokale overheden. De overheid vindt het belangrijk dat iedereen mee kan doen aan de samenleving. Uit onderzoek blijkt dat er in Nederland ongeveer vier miljoen burgers zijn die zaken doen met de digitale overheid lastig vinden. Met de Informatiepunten digitale overheid wordt hulp dichtbij huis geboden.

Infopunt

In de gemeente Dalfsen wordt het Informatiepunt digitale overheid ondergebracht bij het Infopunt. Het verstrekken van informatie over de (digitale) overheid past goed bij de opzet en aard van het Infopunt. Inwoners worden verder geholpen met vragen over bijvoorbeeld huurtoeslag, AOW, werk, uitkering, belasting of PGB. Medewerkers van het Infopunt helpen hen ter plekke op weg of verwijzen door naar lokale partners als het gaat om persoonsgebonden informatie.

Opening

Tijdens de opening zal Wethouder Jan Uitslag, na een welkom en introductie door Anke Bruggeman, directeur Bibliotheek Dalfsen-Nieuwleusen, rond 16.00 uur een digitale quiz spelen met alle aanwezigen. Ook kunnen de verschillende digitale cursussen die door Bibliotheek Dalfsen worden aangeboden ervaren worden en is er een hapje en een drankje. Talento Forza zorgt voor de muzikale begeleiding. Alle inwoners zijn welkom op 1 juli van 15.00 tot 17.00 in de Trefkoele+, Ruigedoornstraat 108 in Dalfsen. De toegang is gratis.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.