Feest bij logeerhuis ‘Achter het Behang’: twee geslaagden

OMMEN – Bij logeerhuis ‘Achter het Behang’ in Ommen zijn de twee kamerbewoonsters geslaagd voor hun middelbare school (VMBO-Kader). Een unieke situatie vindt eigenaresse Karin Zantingh. “Ik heb dit nog nooit meegemaakt, dat we twéé geslaagden in huis hebben.”

Er hangen dus ook twee vlaggen met tassen aan huize ‘Den Hof’ aan de Voormars 4. Voor Chimène van der Kooij (16 jaar) en Lune Hogendorf (16 jaar), die beide volgende maand hun diploma mogen ophalen, is het een geweldige ervaring. “Ik had eigenlijk niet verwacht, dat het zou lukken”, zei een gelukkige Chimène. Ook Lune zat erg te twijfelen of ze het begeerde papiertje wel in ontvangst zou kunnen nemen.

Het logeerhuis biedt kinderen en jongeren die voor korte of langere tijd even niet thuis kunnen zijn een warme, huiselijke omgeving met zorg of begeleiding op maat. Daarbij kan het gaan om kinderen van wie de ouders even een middag, ochtend of paar dagen de handen vrij willen hebben, tot jongeren die graag op kamers willen, maar nog niet geheel op eigen benen kunnen staan.

Karin is erg trots op beide dames, omdat ze ondanks de nodige hobbels, die ze meegemaakt hebben, er inmiddels erg goed voor staan. Zeker nu dit resultaat behaald is. Daarnaast komt het nooit voor dat er twee eindexamenkandidaten tegelijkertijd beschut wonen. Ook dat is uniek te noemen. De beide dames zien hun vervolgopleiding dan ook met vertrouwen tegemoet.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.