Expositie in gemeentehuis Dalfsen

DALFSEN – Kuba Bartynski en Krystyna Ploskonka exposeren tot en met 2 juli in foyer van het gemeentehuis van Dalfsen.
Kuba Bartynski is afgestudeerd in pedagogische-educatieve studies als hoofdvak binnen het visuele kunstonderwijs. Ook heeft hij 10 jaar als grafisch ontwerper gewerkt in Polen en Nederland. Verder is hij actief in de fotografie, beeld en installatiekunst. Zijn kunstwerken zijn verwant aan het surrealisme, waar hij echt al jaren door gefascineerd is. Zijn schilderijen zijn meestal menselijk van aard of surrealistische landschappen. Kuba gebruikt veel verschillende technieken en terwijl hij experimenteert met de mogelijkheden ontstaan de mooiste doeken. Hij schildert vanuit emotie, denkt niet na en doet niets volgens plan. Hij probeert niets op te leggen aan de toeschouwer van zijn werk. Sterker nog, hij wil graag dat mensen hem vertellen wat het doek met hun doet. Welke gevoelens het bij hen oproept.

Krystyna Ploskonka’s belangrijkste hobby is schilderen. Zij is bouwtechnicus van beroep en houdt zich al sinds haar schooltijd bezig met tekenen. Ze schildert al vanaf haar 14e jaar. Krystyna ontwikkelt haar hobby in een kunstgroep die ondergeschikt is aan de Academie voor Schilderkunst in Polen. Ze is gefascineerd door het schilderen van landschappen, de natuur, vooral bloemen. Technieken die ze gebruikt zijn olieverf en aquarelverf.

De kunstwerken van Kuba en Krystyna zijn te bewonderen tijdens de openingstijden van het gemeentehuis.

Kuba Bartynski.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.