Eerste Midzomerfestival in Nieuwleusen boeit van begint tot einde

NIEUWLEUSEN – Niets dan lof heeft de organisatie van het eerste Spil Midzomerfestival geoogst, dat zaterdag onder de stralende zon werd gehouden. Met de woorden: ‘Je kijkt omhoog, je kijkt omlaag. Er is zoveel te zien’, sloeg de zanger op het hoofdpodium de spijker op z’n kop.

Er was veel te zien op het festival en van alles te doen voor mensen van alle leeftijden, die dan ook massaal toestroomden voor de eerste editie op het buitenterrein bij kulturhus De Spil. ‘Hopelijk het startsein voor een jaarlijks feest,’ aldus Spil manager Stefan Keijzer bij de opening. Hij gaf aan dat het bestuur van de Spil naast de wekelijkse activiteiten op het gebied van educatie en welzijn ook grotere dingen wil doen, zoals het organiseren van een festival om mensen bij elkaar te brengen.

Tijdens de eerste editie van het Midzomerfestival lukte dat wonderwel. Jong en oud bevolkte het buitenterrein waar onder andere genoten kon worden van muziek, zang, straattheater en lekkere hapjes, maar ook actief meegedaan kon worden gedaan aan knutselactiviteiten, sporten als beachvolleybal of het maken van een ritje in een kart. Iedereen liep wel ergens warm voor en vervelen was er dan ook voor niemand bij. Volop vermaak voor iedereen, van begin tot einde.

Foto: Geke Lensen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.