Eerste Go4runfun in Nieuwleusen

.

NIEUWLEUSEN – In het kader van de Europese week in Nieuwleusen werd afgelopen woensdagavond, 19 juni een Go4Funrun gehouden. Twintig ondernemers van ondernemersvereniging Actief Nieuwleusen hadden mooie obstakels bedacht. Zij hadden de handen uit de mouwen gestoken en daagden de deelnemers uit voor deze eerste funrun. Het parcours van vijf kilometer nam de ruim 250 deelnemers, de jongste was twaalf jaar, mee door Nieuwleusen-Noord en liet de lopers de omgeving beleven. Men kon individueel meedoen, maar ook als groep. Het was een uitdaging voor onder meer vriendengroepen, familie en buren om deel te nemen aan deze run. De kosten waren 16 euro per persoon en daarvoor kreeg men ook een prachtig hardloopshirt.

De start en finish vond plaats op het plein van de Marke van Leusen. Jeanet van Helios Sport & Welness verzorgde de warming-up. De lopers werden in groepjes met een tussentijd van een minuut weggeschoten door speaker Jan Hamer. Er waren verrassende obstakels, stormbanen en alle andere onderdelen in de funrun verwerkt. Vooral bij enkele waterpartijen was de belangstelling zeer groot. Het was voor menigeen dan ook geen lolletje om door een ‘stinkende’ sloot te waden, maar daarna was er wel een douche om weer fris de volgende obstakels aan te vallen. Vooral voor de kijkers op de route was het een hilarisch spektakel.

Tekst/Foto: Evert Jan Goos

Meer foto's

.
.
.
.
.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.