Eerste editie Midzomer Festival bij Kulturhus De Spil

NIEUWLEUSEN – Kunst, cultuur, sport, educatie en welzijn, op al deze terreinen waren er afgelopen seizoen volop activiteiten in Kulturhus De Spil in Nieuwleusen. Tijdens het Midzomer Festival doet het Kulturhus alles nog eens dunnetjes over. Wat te denken van de 538 DJ’s on Tour, straattheater, knutselen, een hapje eten bij een foodtruck of een bootcampsessie van Defensie? Op zaterdagmiddag 22 juni kan het publiek overal gratis bij zijn.

De eerste editie van het Midzomer Festival wordt georganiseerd door Kulturhus De Spil. ‘Met dit festival sluiten we het eerste deel van het jaar af en luiden we de zomer in. Alles waar wij voor staan komt dan terug’, zegt Stefan Keijzer. De manager van De Spil is blij dat veel verenigingen belangeloos meedoen aan de dag, zodat de begroting kostenneutraal kan blijven.

‘Het Midzomer Festival wordt echt gedragen door het hele dorp. Het festival speelt zich af op het buitenterrein van De Spil bij drie muziekpodia en veel verschillende sport- en cultuur gerelateerde activiteitenterreinen. Zo is er een minibike parcours, een beachvolleybalveld en een kinderpaviljoen.

Opening
Stefan zal om 13.45 uur het festival op het hoofdpodium openen. Daarna verricht wethouder Ruud van Leeuwen de officiële opening van het buitenterrein. Dit volgt negen maanden na de opening van Kulturhus De Spil zelf. Nu het parkeerterrein en de waterpartijen gereed zijn, kan het buitenterrein ook feestelijk in gebruik worden genomen.

Onder andere Meander Bigband, Crescendo Excelsior, Gitarbox Henri, Detonics, DJ Vanderwood zullen daarna een muzikale bijdrage leveren. 538 DJ’s on tour tekenen tot 23.00 uur voor de slotact op het hoofdpodium.

Korenpodium
Op het Korenpodium zullen vijf verschillende koren en muziekgroepen optreden. Gospelkoor Tehillim uit Nieuwleusen zal hier het spits afbijten. Kinderen kunnen zich uitleven in het Kinderpaviljoen met allerlei activiteiten, zoals knutselen en schminken. Het circuit met minibikes zal voor veel kinderen een van de topattracties zijn. Muziekschool MEC is de naamgever van het Mecpodium. Hier zullen plaatselijke muziektalenten met allerlei verschillende muziekstijlen acte de présence geven.

Wie liever zelf in actie komt kan zich in de sportarena uitleven met beachvolleyball, jeu de boule en dans. Tussen 14.00 en 19.00 uur is hier ook een promotiedag van Defensie. Tijdens hetzelfde tijdsbestek kun je bovendien genieten van straattheater, beter bekend als Kunsten op Straat.

Traditie
De organisatoren hebben er alle vertrouwen in dat de eerste editie van het Midzomer Festival een succes wordt. ‘We willen er een jaarlijks terugkerende traditie van maken’, zegt Stefan. Kijk voor meer informatie op www.despilnieuwleusen.nl.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.