Echtpaar Eikenaar-Veldhuis zestig jaar getrouwd

LEMELERVELD – Berend Jan Eikenaar en Dina Veldhuis uit Lemelerveld waren afgelopen woensdag zestig jaar getrouwd. Burgemeester Erica van Lente van de gemeente Dalfsen kwam het diamanten echtpaar die dag thuis feliciteren.

Berend Jan (91) werd geboren op de plek aan de Haarweg waar hij nu nog steeds woont. Na de lagere school werkte hij bij zijn ouders op de boerderij en nam daarna het gemengde bedrijf over. Tussendoor werkte hij ook nog vele jaren bij het Waterschap. “Het was altijd hard werken en veel tijd voor andere dingen waren er niet”, zegt Berend Jan. In 1983 is hij gestopt, verkocht het land maar behield het woonhuis. “Ik ben geen verenigingsman, geen tijd voor en ik was altijd aan het werk.” Hij mag wel graag fietsen in de natuur en ook het werk in de tuin is hem niet vreemd.
Dina werd geboren op het ’t Reelaer in Raalte en verhuisde op zeer jonge leeftijd naar Hoonhorst. “Voor mijn huwelijk heb ik bij een aantal boeren gewerkt in de huishouding en na het huwelijk zorgde ik vooral voor het gezin.” Zij mag onder andere graag breien en handwerk stukjes maken, waarvan een aantal de woonkamer versieren. Er werden in het gezin vijf kinderen geboren, waarvan er helaas één is verongelukt. Zij hebben zeven kleinkinderen en negen achterkleinkinderen. “Dat is een rijk bezit”, zeggen beide in koor.

Het echtpaar leerde elkaar kennen tijdens festiviteiten in Dalfsen. Het feest werd afgelopen zaterdag gehouden bij restaurant/zalencentrum De Veldhoek in Heino. Op hun huwelijksdag kwam burgemeester Erica van Lente van de gemeente Dalfsen het diamanten echtpaar thuis feliciteren. Onder een overkapping bij hun woning genoot het echtpaar van een gezellig samenzijn met een aantal kinderen en kleinkinderen.

Tekst/foto: Evert Jan Goos

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.