Home / / Duiven Wolters en Ramaker op dreef

Duiven Wolters en Ramaker op dreef

OMMEN – De postduivenhouders van PV de Luchtpost uit Ommen korfden donderdagavond tachtig duiven in voor een dagfondvlucht. In de planning lag dat dit concours zaterdag werd vervlogen vanuit de Franse plaats Sens, hemelsbreed 532 kilometer verwijderd van Ommen.

Naast deze wedvlucht was er een wedstrijd over 129 kilometer in rechte lijn vanuit Venlo. Hier werden 130 duiven van lokale liefhebbers voor ingeschreven.

Door het onstuimige weer op zaterdag werd door de lossingcommissie besloten beide wedvluchten te verschuiven naar zondag. De duiven die in Sens stonden kregen zondagmorgen om 7.00 uur de vrijheid. Op deze vlucht ging Gerard Wolters met de eer ging strijken. Zijn 928 viel met een gemiddelde snelheid van 78 kilometer uur als eerste op de vertrouwde klep in het buurtschap Stegeren.

De eerste tien van de wedvlucht Sens: Gerard Wolters 1, 2 en 3; Hennie Wolters 4; Piet Harmsen 5 en 8; Gebroeders Ramaker 6, 7 en 10; Jan van der Veen 9.

Het startschot in Venlo klonk om 7.30 uur. Hier was het de 023 van Gait en Henk Ramaker die de concurrentie te snel af was. De winnende duif van de gebroeders Ramaker arriveerde met een gemiddelde snelheid van 97 kilometer uur als eerste op het thuishok in de buurtschap Arriën.

De eerste tien arriverende duiven van het concours Venlo: Gebroeders Ramaker 1, 4 en 5; Gerrit Dankelman 2 en 3; Gerard Wolters 4; Rieks Hazelhorst 7, 8 en 10; Jan van der Veen 9.

Lees ook

Sociale moestuin bij Lindehoeve heeft niet over belangstelling te klagen

DALFSEN – “Altijd al eens je eigen groente en fruit willen verbouwen? Op het terrein …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.