Home / / Duif van Gerard Wolters als eerste terug

Duif van Gerard Wolters als eerste terug

OMMEN – Donderdag korfden de postduivenhouders van PV de Luchtpost 125 duiven in voor een vlucht vanuit de Franse stad Rethel. Door lastige weersomstandigheden werd de start van dit concours uitgesteld tot zondagochtend. Om 8.15 uur kregen klonk het startschot voor een vlucht huiswaarts over hemelsbreed 366 kilometer. Gedragen door een af en toe stevige zuidwestenwind behaalden de duiven topsnelheden. Het was de 943 van Gerard Wolters die om 11.57 uur met een omgerekende gemiddelde snelheid van 99 kilometer per uur als eerste werd geregistreerd op het thuishonk in het buurtschap Stegeren.

De eerste tien van het concours Rethel: Gerard Wolters 1, 3 en 8; Gerrit van Elburg 2; Gebroeders Ramaker 4, 5, 6 en 10; Piet Harmsen 7 en 9.

Lees ook

Collecte Amnesty International volledig online

14 t/m 20 maart 2021 DALFSEN – Gelijke rechten voor mannen en vrouwen, trouwen met …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.