Drie kansen voor duivenmelkers PV de Luchtpost

OMMEN – De postduivenhouders van PV de Luchtpost uit Ommen hebben een intensief weekeinde achter de rug. Bij aanvang van de vrije dagen lagen er drie kansen op een victorie.

De eerste mogelijkheid op felicitaties van de collega’s was na winst op de dagfondvlucht vanuit de Franse plaats Auxerre, gelegen op hemelsbreed 564 kilometer van de Vechtstad. De 63 ingekorfde duiven kozen het luchtruim op zaterdagmorgen half acht. Het was de 942 van Gerard Wolters die om 16.15 uur met een gemiddelde snelheid van 65 kilometer uur als eerste aantikte op het thuishok aan de Stegerdijk in het buurtschap Stegeren. De eerste tien van de wedvlucht Auxerre: Gerard Wolters 1, 2, 3, 7, 9 en 10; Gebroeders Ramaker 4, 5 en 8; Jan van der Veen 6.

Verder stond een vitessevlucht vanuit het Brabantse Deurne op het programma. Voor deze vlucht over 128 kilometer werden 111 duiven ingekorfd. De duiven kozen om 8.45 uur het luchtruim. Op deze vlucht tikte de 554 van Piet Harmsen uit Damsholte als eerste aan. De winnende duif viel om 10.07 uur op de klep en behaalde een gemiddelde snelheid van 74 kilometer per uur. De eerste tien van het concours Deurne: Piet Harmsen 1; Gebroeders Ramaker 2; Gerard Wolters 3, 7, 8 en 9; Rieks Hazelhorst 4, 6 en 10; Gerrit Dankelman 5.

Ook stond de eerste jonge duivenvlucht op de kalender, welke eveneens werd vervlogen uit Deurne. Hier was het de 180 van Rieks Hazelhorst uit Diffelen die de concurrentie te snel af was. De eerste tien aangekomen jonge talenten vanuit Deurne: Rieks Hazelhorst 1, 2, 4 en 9; Hennie Wolters 3 en 7; Gebr Ramaker 5; Gerard Wolters 6, 8 en 10.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.