De Stoomfabriek blikt vooruit

DALFSEN – Een mooiere afsluiting kon Theater De Stoomfabriek zich niet wensen. Niemand minder dan Cesar Zuiderwijk en Jan Wolfkamp luidden vorige week zaterdag op spectaculaire wijze het theaterseizoen 2018-2019 uit. De kick-off voor het nieuwe seizoen is in september. Zowel grote als kleine namen maken hun opwachting in het theater aan de Vecht. Immers, om groot te worden moet je nu eenmaal klein beginnen. Bij de kindervoorstellingen bijvoorbeeld. Zoals daar zijn VET Kindercabaret, De Gruffalo van theatergezelschap Meneer Monster, de Dribbel minishow en Agent en Boef.

Cabaret is een terugkerend thema in De Stoomfabriek. Lonneke Dort, cabaretière, kleinkunstenares en deelnemer aan De Slimste Mens, maakt haar opwachting en dat geldt ook voor het cabaretduo Matroesjka en Alex Ploeg (Klikbeet). Een edele theaterdiscipline en daarmee is waarschijnlijk ook verklaard waarom de programmeurs kozen voor het paardencabaret van M.K. de Manvan. Namen om te onthouden. En wat te denken van Ernest Beuving, Angela Groothuizen, Joris Linssen, Charlotte Haeson, Esther Groenenberg, Michael Prins (winnaar van het tweede seizoen van De Beste Singer Songwriter) of de tributeband Sound of Silence met The Story of Simon & Garfunkel?

Zelfs revue staat op het programma. Het Twentse gezelschap Gewoon Aans staat op de planken met Kiek oet, een voorstelling die staat als een huis. Debby Petter komt in een meeslepende, lichte en tegelijkertijd radeloze monoloog vertellen over geluk. Wat is geluk, wat is echt en bestaat er zoiets als echt geluk? Stephanie Struijk komt ook. Zij speelt en zingt liedjes van zichzelf en anderen. Traditiegetrouw is klassiek ruim vertegenwoordigd. Een tipje van de sluier kunnen we alvast oplichten. Violiste Carla Leurs en pianist Jeroen van Veen komen naar Dalfsen, net als en het Matangi & Viride Kwartet, bestaande uit gevestigde en musici die aan het begin van hun carrière staan. Het nieuwe theaterseizoen van De Stoomfabriek smaakt naar meer. Kijk voor het volledige overzicht op www.theaterdestoomfabriek.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.