Daling aantal verkeersongevallen in Dalfsen zet door

DALFSEN – Ook in 2018 is het aantal verkeersongevallen in de gemeente Dalfsen afgenomen. In 2017 waren er nog 133 verkeersongevallen. Een jaar later is dit aantal gedaald naar 124.

De ontwikkeling van het aantal verkeersongevallen wordt jaarlijks in beeld gebracht. Afgezet tegen het landelijke ongevallenbeeld is er in de gemeente Dalfsen sprake van een sterkere daling van het aantal ongevallen dan gemiddeld. In navolging van de provincie Overijssel is het aantal verkeersongevallen op gemeentelijk niveau gedaald. Wethouder Ruud van Leeuwen, portefeuillehouder verkeer Dalfsen: “Vooropgesteld, ieder verkeersongeval is er een te veel. Dat het ingezette beleid van de provincie Overijssel en de gemeente zijn vruchten afwerpt laat deze daling van het aantal verkeersongevallen zien. Dat is een goed teken”.

Het aantal verkeersongevallen lag in 2015 op 182 met vervolgens in 2016 een flinke daling naar 143. In de daaropvolgende jaren heeft deze daling zich voortgezet, van 133 in 2017 naar 124 in 2018. Het aantal gewonden in het verkeer is in de periode van 2015 – 2018 eveneens afgenomen (zie tabel voor actuele ongevallencijfers). De ongevallencijfers geven voor de gemeente Dalfsen geen aanleiding voor acute maatregelen.

Van Leeuwen: ”We blijven ernaar streven om het aantal verkeersongevallen te verminderen en het gevoel van veiligheid te verbeteren. Dat doen we door onder andere te investeren in een veilige (fiets)infrastructuur, preventief maatregelen te nemen door verkeersknelpunten op te lossen en in te zetten op gedragsbeïnvloeding. In de ongevallencijfers zien we terug dat met name fietsers, bromfietsers, automobilisten en gebruikers van scootmobielen relatief vaak bij verkeersongevallen betrokken zijn en daardoor extra aandacht verdienen. Het aantal ongevallen met e-bikes is bij de fietsongevallen beduidend minder.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.