Dalfsen betaalt facturen binnen de afgesproken betaaltermijn

DALFSEN – De gemeente Dalfsen betaalt 98% van de facturen binnen de afgesproken betaaltermijn. Dat blijkt uit het jaarlijkse interne onderzoek uitgevoerd door de gemeente Dalfsen. De norm van de centrale overheid is dat 90% van alle inkoopfacturen van marktpartijen binnen de wettelijke termijn van 30 dagen na ontvangstdatum betaald moeten worden.

De gemeente Dalfsen heeft in de inkoopvoorwaarden opgenomen dat betalingen achteraf en binnen 30 dagen plaatsvinden. Uit de jaarlijks opgestelde analyse van de gemeente Dalfsen blijkt dat in 2018 98% van de inkoopfacturen binnen de wettelijke termijn zijn betaald. De voornaamste oorzaken van het niet tijdig betalen is dat de prestatie niet conform de overeenkomst of bestelling is geleverd of binnen de organisatie is vertraagd.

De gemeente Dalfsen heeft de afgelopen jaren veel wijzigingen doorgevoerd om het proces rond het betalen van facturen te verbeteren. Zo moeten facturen een grootboeknummer bevatten waardoor de gemeentelijke administratie de factuur sneller en specifieker kan boeken. Ook worden digitale facturen rechtstreeks naar facturen@dalfsen.nl gestuurd, zodat deze in het gemeentehuis niet onnodig vertraging oplopen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.