Cursus voor mantelzorgers van mensen met dementie

LEMELERVELD – Het mantelzorgteam van Saam welzijn start donderdagochtend 20 juni een cursus voor mantelzorgers van mensen met dementie. Deze bijeenkomsten voor naasten worden gehouden in Kulthurhus de Mozaïek, Kroonplein 58 te Lemelerveld. Deelname is gratis.

Als iemand lijdt aan een vorm van dementie dan heeft dat niet alleen gevolgen voor de persoon zelf maar ook voor de omgeving. Het omgaan met een naaste met dementie valt niet altijd mee. Vaak komen er bij de naastbetrokkenen allerlei vragen op, zoals: ‘Hoe ziet de toekomst eruit?’, ‘Hoe kan ik omgaan met bepaald gedrag?’. De cursus is erop gericht naasten beter te leren omgaan met de situatie. De deelnemers krijgen inzicht in het proces en kunnen ervaren hoe het is om bijvoorbeeld overprikkeld te raken. Daarnaast is er gelegenheid om ervaringen en tips uit te wisselen. Er zijn in totaal vijf bijeenkomsten van twee uur. De cursusdata zijn: 20 juni, 4 juli, 18 juli, 5 september, 19 september (9.30 uur tot 11.30 uur)
Voor aanmelding en informatie: Ilja Bomers, mantelzorgteam SAAM Welzijn,tel. 572-372882 of 06-19218070, emailadres: i.bomers@saamwelzijn.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.