Boek van de Week: Moord op de moestuin

OMMEN – Het Boek van de Week van Bibliotheek Ommen is ‘Moord op de moestuin’ van Nicolien Mizee.

Judith is nog maar kort met Thijs getrouwd als hij een hartinfarct krijgt. Samen zitten ze maar wat treurig thuis in de stad als haar zus Cora met man Ab op bezoek komt. Cora ziet de toestand aan en neemt gelijk het heft in handen, ze gaan er met zijn vieren een tijdje tussenuit. Er moet een huisje gehuurd worden, maar niet op een bungalowpark, nee de omgeving moet lommerrijk zijn, een boswachterswoning lijkt wel wat.

Ze vinden een geschikte locatie, Cora belt en tot haar grote verbazing treft ze Fiep, een oud klasgenote. In geen dertig jaar hebben ze elkaar gezien. De afspraak wordt gemaakt, Judith, Cora en hun aanhang trekken een zomerlang in het boswachtershuis bij het landgoed Groenhorst waar Fiep samen met haar zus en moeder woont.

Paradijs
Idyllisch lijkt het daar. Thijs voelt zich al snel wat beter, Judith verkent de omgeving. Op een steenworp afstand liggen moestuinen die als volkstuin in gebruik zijn. Judith laat zich overhalen voor de zomer een tuin te huren. Ze maakt kennis met de andere tuinders en komt er al snel achter dat er een conflict is tussen hen en Fiep van het landgoed.

Een gruwelijke vondst drijft alles op de spits, de lieflijke omgeving verandert in een spookachtig decor waar lang duister blijft of er een misdaad was en wie die dan begaan heeft. Alles leek zo paradijselijk vredig op het landgoed dat Judith zich er geen geweld kan voorstellen. Toch scharrelt Judith informatie over verdachten en motieven bij elkaar, maar zal ze ooit de hele waarheid kunnen achterhalen?

Scherp
In korte bondige taal en met veel gevoel voor humor vertelt Mizee het ogenschijnlijk rustig voortkabbelende verhaal waarin de meest wonderlijke types een rol spelen. Dat samen met de scherpe observaties en de koele conclusies maakt deze detective een lezenswaardige roman voor een groot publiek.

Het boek ‘Moord op de moestuin’ is aanwezig in Bibliotheek Ommen. Door naar de catalogus te gaan en daar de titel van het boek in te typen kan het boek gereserveerd worden. Daarvoor dient men wel lid te zijn van de bibliotheek. Bel voor meer informatie: 0529-452158 of ga naar www.bibliotheekommen.nl

Benieuwd naar meer boeken in de rubriek Boek van de Week? Ga dan naar boekvandeweek.blogspot.nl of de Facebookpagina.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.