Bijpraten op de veteranencontactdag

HESSUM – Zaterdag 15 juni werd voor de veteranen uit de gemeente Dalfsen bij Expo Madrid in Hessum weer de veteranencontactdag gehouden. Deze bijeenkomst van ex- militairen wordt al jaren georganiseerd en betekent voor velen altijd een gezellig weerzien en een gelegenheid om bij te praten met gelijkgestemden.

De oudste aanwezige veteraan was liefst 90 jaar. Na een welkomstwoord van Peter Spierenburg kon iedereen voor zich zelf een stiltemoment kiezen voor die veteranen die het afgelopen jaar zijn overleden. De veteranen in de gemeente Dalfsen zijn ieder jaar present bij een aantal herdenkingen zoals op 4 mei bij de dodenherdenkingen en ook op de eerste zaterdag in september bij de Indië-herdenking. Namens de gemeente Dalfsen was burgemeester Erica van Lente aanwezig. Zij sprak de veteranen toe en memoreerde hoe belangrijk vrede en veiligheid is.
Zij las het gedicht ‘De Terugkeer’ voor van rapper Snelle. De Terugkeer staat voor de symbolische terugkeer naar de herinneringen aan de missie(s), maar ook voor de terugkeer naar de burgermaatschappij. De Historische Kring Dalfsen verzorgde een presentatie over het neergestorte vliegtuig in de buurtschap Millingen. Gezamenlijk werd er een broodmaaltijd genuttigd.

Foto/tekst: Evert Jan Goos

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.