Asbestdakenkaart geeft indicatie of dak asbest bevat

REGIO – De provincie Overijssel heeft alle daken in de provincie gescand op de mogelijke aanwezigheid van asbest. Inwoners en bedrijven in de gemeente Dalfsen kunnen via de website https://dalfsen.asbestdakenkaart.nl bekijken of het dak van hun woning of schuur mogelijk asbest bevat. De website geeft een uitgebreide uitleg over hoe de kaart werkt en wat te doen als men een asbestdak heeft.

De asbestdakenkaart geeft een indicatie of een dak asbest bevat. Door het eigen adres in te voeren, kan men bekijken of het dak als niet verdacht (groen), deels verdacht (oranje) of verdacht (rood) is aangemerkt. Ook kan men zien of een dak al gesaneerd (blauw) is. Bezoekers kunnen via de site direct reageren en eventuele onjuistheden doorgeven. Zo kan bijvoorbeeld aangeven worden dat er geen asbestdak is, dat de sanering is gepland of al uitgevoerd is, of dat de gegevens niet kloppen. De kaart is gemaakt op basis van luchtfoto’s en kan door de automatische verwerking van gegevens mogelijk fouten bevatten. De reacties vanaf de website komen binnen bij een medewerker van de gemeente Dalfsen. Op basis van de kwaliteit van de reacties (denk aan toevoegen van bewijs) brengt de gemeente al dan niet wijzigingen aan in de database die achter de kaart zit. De asbestdakenkaart wordt maandelijks geactualiseerd aan de hand van de database.

Verbod asbestdak

Op 4 juni 2019 heeft de Eerste Kamer het wetsvoorstel voor een verbod op asbestdaken verworpen. Dat betekent dat er voorlopig geen verbod op asbestdaken komt. Toch ziet de gemeente graag dat dakeigenaren hun asbestdak aanpakken en vervangen. Het is veiliger én beter voor ieders gezondheid. Pandeigenaren zijn zelf verantwoordelijk voor het tijdig vervangen van het asbestdak. Meer informatie over asbestdaken en het vervangen van een asbestdak is te vinden op www.dalfsen.nl/asbestverbod.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.