ALS-teams uit Dalfsen en Nieuwleusen in zwaar weer naar top Ventoux

DALFSEN – Afgelopen week deden het ALS Team Dalfsen en het Tour du ALS Team Nieuwleusen weer mee aan de Tour du ALS: het beklimmen van de beruchte Mont Ventoux. Fietsers en wandelaars van beide teams gingen de Kale Berg op.

Er stond zo’n stormachtige wind dat de fietsers bij de eerste beklimming vijf kilometer onder de top weer terug moesten, het was te gevaarlijk om door te gaan. Bij de tweede beklimming mochten veel deelnemers (fietsers en wandelaars) wel door naar de top. Maar tijdens de laatste vijf kilometer trok de wind weer aan en werd het alsnog een hele klus om de top te halen.

Op de top was de gevoelstemperatuur elf graden onder nul. Diverse deelnemers kwamen bijna onderkoeld aan. Toch hebben alle leden van beide teams hun persoonlijke doel gehaald: één, twee, of drie keer de Mont Ventoux op. Beide teams werken nauw met elkaar samen en hebben samen 22.240 euro opgehaald voor wetenschappelijk onderzoek naar de oorzaak van deze vaak dodelijke ziekte, waar nog steeds geen medicijnen voor zijn.

In totaal deden dit jaar 570 deelnemers mee aan de Toureditie en samen brachten ze 1.179.000 euro op voor dit goede doel. Beide teams zijn alle sponsoren en donateurs dankbaar voor alle ontvangen steun.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.