Aanbieden petitie tegen megastal in raadszaal afgekapt

OMMEN – Strijdbare Beerzervelders togen donderdagavond naar het gemeentehuis om te protesteren tegen de komst van een megavarkensstal vlakbij hun dorp. Ze mochten tijdens de vergadering inspreken over de procedure en wilden meteen ook een petitie aanbieden met 537 handtekeningen van de noabers tegen de megastal. Die kans werd hen ontnomen.

In de hal aangekomen werd de noaber, die tijdens de vergadering de petitie aan wilde bieden door een ambtenaar overruled om deze af te geven. Tijdens de vergadering wilde de Beerzerveldse alsnog de inhoud van de petitie voorlezen, dat werd haar verboden. Eén van de verbolgen demonstranten: “Ondemocratisch! Op deze wijze worden wij monddood gemaakt. Dit klopt niet.”
Op de foto één van de protestschilderijen van jongeren met passie voor een goed leven voor biggen. Meegebrachte spandoeken mochten niet mee de raadszaal in. Meer mensen gebruikten tijdens de vergadering hun inspraakrecht om kritiek te geven op de minimale communicatie van het College over het plan megastal. “Sla naar Beerzerveld óók zo’n participatiebruggetje.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.