Zoekplaatje van de week

Deze foto is afkomstig uit de collectie van de familie van Pesch uit Besthmen bij Ommen. De foto is gemaakt in 1936, maar het is niet zeker wie hier staat afgebeeld.

Het zou Gerrit (G.J.A.) Bloem kunnen zijn, de zoon van notaris Bloem. Die had een boerderij ten zuiden van de Lemelerberg aan de Ommerweg, op de hoek met de Zonnebloemweg, die hij liet bewerken door een bedrijfsleider of zetboer. Zelf bleef hij wonen aan de Markt in Ommen en ging geregeld op jacht. Wie weet wie dit is, of kan bevestigen dat dit Gerrit Bloem is?

Met dank aan Willy Knobben, Jeannet Woudsma en Taeke Boverhof voor de oplossing van het vorig zoekplaatje (3 mannen bij bloemencorso in 1984 in Lemelerveld) uit deze reeks: De drie mannen zijn buurmannen / collega boeren en vertegenwoordigen de buurtvereniging met het jaarlijkse dahliacorso. Op de foto staan v.l.n.r. Berend Woudsma, Jan Laarman en Hein Knobben. Helaas leven Hein en Berend inmiddels niet meer.

Eveneens dank aan Pia Lokin-Sassen voor de oplossing van het voorlaatste zoekplaatje (drie mannen bij hotel De Zon in Ommen, ca. 1940) uit deze reeks: Rechts op de foto is Herman Lokin (mijn schoonvader) en links zijn broer Hein Lokin, beiden eigenaar geweest van Hotel de Zon in Ommen, waar de foto gemaakt zou kunnen zijn. De persoon in het midden kennen we helaas niet, maar zou een neef kunnen zijn van de familie Klompalberts-Lokin.

Reacties met vermelding van archiefnummer FG0158 graag verzenden naar zoekplaatje@OudOmmen.nl of deponeren in de brievenbus v/d stichting OudOmmen.nl (of versturen naar): Hammerweg 10 (7731AK) in Ommen. Het zoekplaatje wordt mede mogelijk gemaakt door: Stichting “De Darde Klokke” met het “Drie moandeleks tiedschrift veur Ommen”.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.