Home / / Zoekplaatje van de week

Zoekplaatje van de week

Eén man is aan het lassen, een ander aan het slijpen. Twee uitsneden van foto’s gemaakt bij de Pacton in Ommen in 1963. We willen graag de namen weten van de mannen, wie helpt?

Herman Wigbels was van 1950 tot 1983 fotojournalist in de regio Salland. Hij legde alle aspecten van het leven in dorpen en op het platte land vast ter illustratie van artikelen in regionale bladen. Van verschillende foto’s willen we graag weten waar deze zijn gemaakt en/of wie er op staan. Dit is zoekplaatje nummer 39 uit deze tweewekelijkse reeks. Het fotoarchief van Herman Wigbels is toegankelijk via de website www.HermanWigbels.nlen www.OudOmmen.nl/beeldbank. De zoekplaatjes zijn eenvoudig terug te vinden via de linker zijbalk op de website OudOmmen.nl.

Met dank aan Gerrit Volkerink, JanWillem Brinkhuis, A Vos-Ekkelkamp, J.M. van der Pijl-van Reeuwijk, Albert Seinen, Hendrik van Luinen en Jennie Ekkelkamp-Kamphuis. De oplossing is samengevat:
– Links op de foto staat Gerrit Jan Seinen, raadslid (van 1935-1941 en 1945-1973) en wethouder (van 1945-1974) in de gemeente Ommen.
– In het midden staat Albert Jan Immink, raadslid (van 1935-1941 en 1945-1969) en wethouder (van 1939-1941 en 1945-1970) in de gemeente Ommen. De heer Immink liep in 1962 zware brandwonden op bij een treinongeluk bij het voormalig station Vilsteren. Bij een aanrijding met een bromfietser kwam een stuk van de brommer onder de wissel en drukte een spoorstaaf omhoog, die vervolgens dwars door de vloer van de trein, de coupé en het dak van de trein ging. Er ontstond brand waarbij de heer Immink zware brandwonden opliep. Hij heeft daarna het wethouderschap weer opgepakt, maar had aan het ongeluk een zwakke gezondheid overgehouden.
– Rechts op de foto staat Wies Wilmans. Zij was hoofd van de huishouding in de sterkampen op de Besthmenerberg en woonde in het Bargnössien (bergnestje) in Lemele. Wies was actief in de politiek en in de samenleving van Ommen en Lemele. Ze was lid van de PVDA en bestuurlijk in de 1 Mei stichting, zij heeft zich jaren ingezet voor gezinnen die met de sinterklaastijd geen cadeautjes konden kopen. Zij bracht dan een pakketje naar die gezinnen, dat werd ondersteund door de 1 Mei stichting. Vandaar het jubileum voor het zorgen en bezorgen van de pakketjes voor de arme gezinnen. Verder zette zij zich ook in voor de VVV en werkte daar.

Reacties met vermelding van archiefnummer haw_55775-6 graag verzenden naar zoekplaatje@OudOmmen.nl, of deponeren in de brievenbus v/d stichting OudOmmen.nl (of versturen naar): Hammerweg 10 (7731AK) in Ommen. Het zoekplaatje wordt mede mogelijk gemaakt door: Autocentrum Cents, een allround autobedrijf waar je als klant een naam hebt en geen nummer bent.

Lees ook

Politiek Verwoord

DALFSEN – Verschillende politieke partijen uit de gemeente geven hun actuele standpunten weer. In deze …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.